Yandex Metrica

Darbeci Hafter'in savaş çığlıkları: Libya'yı işgalci Türklerden kurtaracağız

Darbeci Hafter'in savaş çığlıkları: Libya'yı işgalci Türklerden kurtaracağız

CIA devşirmesi Halife Hafter, Libya'da yeniden sahnede. Meşrû Trablus hükümetini 'işbirlikçi' ilan eden darbeci savaş lordu, kulağına fısıldanan suflelerle Türkiye'yi tehdit etti.

Dünya

23.01.2024, 20:01

Libya Başbakanı Abdulhamid Dıbeybe'ye Türkiye'nin verdiği destek, savaş ağası Halife Hafter'i çileden çıkardı.

CIA devşirmesi Hafter, Fransa ve Mısır yanlısı Fethi Başağa'nın Trablus'a girmesini sağlayamayınca taraftarlarını Cufra'ya toplayarak Türkiye'ye öfke kustu. 

Rus Wagner askerlerini, Sudanlı, Çadlı ve Mısırlı milisleri sorun etmeyip sadece Türkiye'yi 'işgalci' olarak suçlayan Hafter, "Libya'yı Türk varlığından kurtarmak için kararlı bir savaş başlatacağız" dedi.

Halife Hafter

Kahire ile Ankara arasında bir süredir devam eden görüşmelerin birkaç gün önce kesilmesinin ardından Hafter'den gelen bu mesaj, Libya'da önümüzdeki günlerde ne olacağına ilişkin fikir veriyor. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK

İngiltere'den yayın yapan Suud fonlu Şarkul Avsat'ta yayınlanan habere göre Halife Hafter, Cufra'da yaptığı açıklamada Türk askerini 'işgalci' diye tanımlayarak şu tehditleri savurdu:

"İşgalcilerin geri çekilmesine yönelik tüm barışçıl çabalar başarısız oldu. Bedeli ve süresi ne olursa olsun tereddüt etmeden ve tüm gücümüzle kararlı bir savaş vermekten başka seçeneğimiz yok. Türkiye Libya'nın servetini, kaynaklarını yağmalamaya çalışıyor. Bunun için 'onurlarını satmış işbirlikçilerle' utanç verici anlaşmalar yaptılar."

"Bu savaşı tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Libya'nın tamamı bu tür sömürgeci hırsların önünde bir kırmızı çizgidir. Zaten Cufra kenti Osmanlı yönetimine karşı da direnişiyle bilinir. Sömürgecilerle savaşma konusunda onurlu bir tarihe sahiptir. Sömürgeci güçler için Libya'nın müsait bir alan olmasına izin vermeyeceğiz. Kaderimizi kendi kendimize tayin edeceğiz."

Trablus'u işgal ederek meşru hükümeti düşürme hedefiyle yola çıkan Hafter ve paralı askerleri, 2020 yılında Türkiye destekli Libya ordusu karşısında 'duvara toslamış' ve Sirte-Cufra hattına kadar geri çekilmek zorunda kalmıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading