Yandex Metrica

Darbe için 5 milyar dolar vadetmiş!

Darbe için 5 milyar dolar vadetmiş!

Tunus'taki darbenin ardından dikkat çekici iddialar gündemde. O iddialardan biri BAE ve Suudi Arabistan'ın Tunus'a darbenin başarılı olması halinde ödül vadetmesi. Bir diğer kritik iddia BAE'nin darbeye 700 bin bot hesapla hazırlandığı yönünde.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Tunus'ta yaşanan darbenin ardından BAE desteğinin boyutları gündemde. 

Suudi Arabistan merkezli muhalif çizgide paylaşımlar yapan bir sosyal medya hesabının iddiaları dikkat çekici. '@mujtahidd' isimli hesap,  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan' yakın kaynaklara dayandırdığı paylaşımında, BAE ve Suudi Arabistan'ın, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'e darbede başarılı olurması durumunda 5 milyar dolar gönderme vaadinde bulunduğunu yazdı.

Hibenin amacı darbe sonrası Tunus'taki ekonomik krizin ortadan kaldırılması ve darbe yönetimine güvenin sağlanması.

Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Haberi Görüntüle

700 BİN BOT HESAPLA DARBE HAZIRLIĞI

Bir diğer önemli iddia darbe sürecinin sosyal medya operasyonuyla desteklendiğine yönelik. O iddiaya göre BAE sosyal medyada 700 bin hesapla darbeye ciddi bir hazırlık yaptı. Bot hesaplarla hem darbe sürecini hazırlamak hem de darbeden sonra süreci desteklemek amaçlandı.

Tunus'ta bir süredir sosyal medya üzerinden örgütlenen ve darbe sürecinin gerekçeleri arasında gösterilen sokak hareketleri de iddiayı doğrular nitelikte. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading