Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhuriyetçilerden 'New START'a alternatif tasarı! Rusya'ya ağır suçlama!

Cumhuriyetçilerden 'New START'a alternatif tasarı! Rusya'ya ağır suçlama!

ABD'de bir grup Cumhuriyetçi Senatör Rusya'nın "New START" anlaşmasına uymadığını belirterek alternatif bir tasarı hazırladı.

Dünya

23.01.2024, 20:55

ABD ile Rusya arasında 2010 yılında imzalanan "New START" anlaşması iki ülkedeki nükleer başlık sayısının kısıtlanmasını öngörüyordu.

ABD Arkansas Senatörü Tom Cotton ve bir grup Cumhuriyetçi Senatör Rusya'nın bu anlaşmaya uymadığını öne sürerek "New START" silah kontrolü anlaşmasına alternatif bir tasarı hazırladığını açıkladı

Senatör Cotton, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın ABD ile imzaladığı nükleer silahlanmayı kısıtlayan anlaşmanın şartlarına uymadığını ileri sürerek, ABD'nin geri çekilmesi gerektiğini savunan No START Anlaşma Yasası tasarısını tanıttı.

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

PUTİN ANLAŞMANIN KUSURLARINDAN FAYDALANDI

Buna göre, Cotton ile 9 Cumhuriyetçi Senatörün daha destek verdiği tasarıda, gelecekteki silah kontrolü müzakerelerine sınırlar koyan ve ABD nükleer kuvvetlerini güçlendirmeyi hedefleyen bilgilere yer verildi.

Tasarıda, "New START Antlaşması Amerika'nın elini kolunu bağlarken, Vladimir Putin yıllarca antlaşmanın kusurlarından yararlandı. Başkan Biden, yalnızca Rusya ve Çin'i daha güçlü ve Amerika'yı daha zayıf hale getiren bu anlaşmayı asla uzatmamalıydı. Anlaşmadan çekilmeli ve nükleer güçlerimizi desteklemeliyiz." ifadeleri yer aldı.

Rusya ile gelecekteki silah kontrolü anlaşmalarını Çin'in yanı sıra tüm nükleer silah sınıflarını içerecek şekilde şartlandırarak bu hataları düzelteceği vurgulanan tasarıda, mevcut ve planlanan ABD nükleer kuvvetlerinin yeterliliğinin değerlendirilmesi ve caydırıcılığındaki eksiklikleri gidermek için bir uygulama planının zorunlu kılınması gerektiğinin altı çizildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading