Yandex Metrica

Civatalar pahalıya mâl oldu. Tesla binlerce aracı geri çağırdı

Civatalar pahalıya mâl oldu. Tesla binlerce aracı geri çağırdı

Dünya

23.01.2024, 17:31

Elon Musk’ın göz bebeği Tesla, Model 3 ve Model Y'de oluşan bazı hatalar sebebiyle 6 bine yakın otomobilini geri çağırdı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin paylaştığı belgelere göre, Tesla'lardaki fren kaliper cıvatalarında meydana gelen gevşeme bir takım güvenlik problemlerine yol açabiliyor.

HENÜZ BİR KAZA HABERİ YOK

Bu sebeple otomobil üreticisi şirket aksiyonlar geliştirerek, sorunları çözmeye çalışıyor. 2019-2021 arasında üretilen Model 3'ler ve 2020-2021 Model Y araçlar bu kapsamda değerlendiriliyor. Şu zamana kadar ilgili problemden kaynaklanan bir kaza haberi görülmemiş fakat yine de tedbir almak gerektiren bir durum.

Tesla kısa bir süre önce de önce menzil düşürdüğü gerekçesiyle Norveç'te suçlu bulunmuştu. Şirket, 2019 yılında yayınladığı güncellemenin ardından Model S ve Model X'lerde menzilin düşmesi ve çeşitli hızlı şarj sorunlarının ortaya çıkması sebebiyle Norveç'te suçlu bulundu. Tesla bu durumda eğer birkaç hafta içinde savunmasını yapmazsa binlerce kullanıcıya ödeme yapmak durumunda kalabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading