Yandex Metrica

Büyük savaş 2025'te! ABD'li General itiraf etti: 7 metreye kurşun atın, kafasına nişan alın

Büyük savaş 2025'te! ABD'li General itiraf etti: 7 metreye kurşun atın, kafasına nişan alın

ABD'den Çin ile savaş mesajı geldi. Hava Kuvvetlerinde görevli bir general, orduya hazırlık çağrısı yaparken 2025'te ABD-Çin savaşı çıkacağını öne sürdü.

Dünya

08.04.2024, 11:26

ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı Hava İntikal Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mike Minihan Çin-ABD savaşına işaret etti. NBC televizyonunun aktardığına göre Minihan, birliklerine "Umarım yanılıyorumdur ama hissim o ki 2025'te Çin ile savaşacağız." yazılı bir not gönderdi. 

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul'daki bazı semtlerde villa fiyatları 70 milyondan başlıyor Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul'daki bazı semtlerde villa... Haberi Görüntüle

'ÇİN TAYVAN'A YÖNELİK HAMLE YAPACAK'

2024'te hem ABD hem de Tayvan'da başkanlık seçimlerinin yapıalcağına dikkat çeken Minihan, Washington'ın dikkatinin iç siyasete yöneleceği bu dönemde Çin'in fırsattan faydalanarak Tayvan'a yönelik hamle yapacağını iddia etti. 

Hava İntikal Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mike Minihan

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi... Haberi Görüntüle

GENERALDEN HAZIRLIK TALİMATI

Birliklerine not gönderen Minihan, Çin ile savaş ihtimaline karşı hazırlık yapılması gerektiğini bildirdi ve hazırlıklarını 28 Şubat'a kadar rapor etmelerini istedi. Minihan, olası bir çatışmada "ilk ada zinciri içinde savaşıp (düşmanı) yenebilecek, güçlendirilmiş, bütünleştirilmiş, hazır ve atak bir Ortak Kuvvet Manevra Timi oluşturulmasını" istedi.

Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Haberi Görüntüle

'KAFASINA NİŞAN ALIN'

Hava İkmal kuvveti personeline hazırlık emri veren Minihan, birliklerine gönderdiği notta şu ifadelere yer verdi:

7 metredeki hedefe kurşun atın. Öldürme kararlılığının (savaşta) en önemli şey olduğunu aklınızda tutarak kafasına nişan alın.

Minihan personelden kayıtlarını ve acil durum irtibatlarını güncellemellerini, kişisel ve yasal sorunlarını çözmelerini istedi.

Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22 avı Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22... Haberi Görüntüle

GENERALİN EMRİ DOĞRULANDI

Minihan'ın notu Komutanlık Sözcüsü tarafından doğrulanırken, Sözcü'nün mesajında ise şu ifadelere yer verildi:

General Minihan'ın kendisine bağlı komutanlara verdiği emir, Hava İntikal Komutanlığını gelecekte caydırıcılığın başarısız olması halinde ortaya çıkabilecek çatışmalara hazırlamaya yönelik geçen yıl başlatılan çabaların devamı niteliğindedir.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ulusal Savunma Stratejisi, Çin'in artan tehdit olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Savunma Bakanlığı olarak odağımız müttefiklerimiz ve ortaklarımız ile birlikte çalışarak Hint-Pasifik bölgesinde barışı muhafaza etmektir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading