Yandex Metrica

Belçika'dan çok konuşulacak aşı kararı!

Belçika'dan çok konuşulacak aşı kararı!

Belçika'da alınan karara göre 1 Nisan 2022'den itibaren aşı olmayan sağlık çalışanlarının işine son verilecek.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Belçika'da sağlık personeline aşı zorunlu hale geliyor. Buna göre, önümüzdeki yılda 1 Ocak ile 31 Mart arasında geçiş dönemi uygulanacak. Bu dönemde sağlık çalışanlarının çalışabilmeleri için aşı olduklarını gösteren kanıt veya son 72 saat içinde negatif sonuçlu test ibraz etmeleri gerekecek. Bu kurala riayet etmeyenler çalışamayacak ve geçici işsizlik maaşına başvurabilecek.

Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle eleştirildi Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle... Haberi Görüntüle

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI ZORUNLULUĞU

1 Nisan'dan itibaren ise tüm sağlık çalışanlarının aşı yaptırması zorunlu olacak. Aşı olmayı reddeden sağlık personelinin işine son verilecek. Yönetmeliğin Bakanlar Kurulu tarafından bu hafta onaylanması bekleniyor. Belçika hükümeti, son haftalarda artan Kovid-19 vakalarına karşı yaz başında gevşetilen tedbirlerle ilgili karar alması da bekleniyor. Evden çalışma zorunluluğu ve gece kulüplerinin kapatılması gibi seçeneklerin gündemde olduğu belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading