Yandex Metrica

Sitede Ara

Belçika'da enerji krizinden sonra ilaç krizi başladı! Yüzlerce ilaç bulunamıyor

Belçika'da enerji krizinden sonra ilaç krizi başladı! Yüzlerce ilaç bulunamıyor

Belçika'da enerji krizinin ardından şimdi de ilaç krizi başladı. Belçikalılar eczanelerde, antibiyotik, ağrı kesici, kalp ve diyabet ilaçlarının da bulunduğu yüzlerce ilacı bulamıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:59

Belçika'da enerji ve gıda krizinin ardından ilaç krizi de başladı. Belçika Federal İlaç Ajansı'ndan derlenen verilere göre sağlık alanında ciddi problemler yaşanmaya başladı. 

Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan tepki çeken açıklama: İsrail'in tam güvenlik elde etme hakkı var Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan tepki çeken açıklama: İsrail'in tam güvenlik... Haberi Görüntüle

616 İLAÇ ÜLKEDE KALMADI 

Ülke genelinde eczanelerde yüzlerce ilaç bulunmuyor. Söz konusu verilere göre, Belçika'da kullanıma bulunan ilaçlar listesindeki 616 farklı ürünün 'geçici kullanım dışı' olarak sınıflandırıldığı bildirildi. 

Bir İsrailli bakan daha trafik kazası geçirdi: Eğitim Bakanı Haim Biton'un aracı Kudüs'te takla attı Bir İsrailli bakan daha trafik kazası geçirdi: Eğitim Bakanı Haim... Haberi Görüntüle

KALP HASTALARI BİLE İLAÇ BULAMIYOR 

Söz konusu listede ise, antibiyotik, göz damlası, ağrı kesici, ateş düşürücü, balgam sökücü, kalp, kolesterol, epilepsi, antibiyotikli krem, kas gevşetici ve diyabete yönelik bir sürü ürünün ülkede bulunamayan ilaçlar arasında bulunduğu belirtildi. 

ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' Haberi Görüntüle

ETKEN MADDE KITLIĞI BULUNUYOR 

Diğer yandan listenin açıklama kısmında bu ilaçların üretimdeki gecikme, talepteki artış, etken madde sağlanamaması ve ulaşım sıkıntıları gibi tedarik sorunları yüzünden temin edilemediği belirtiliyor. 

Güney Afrika soykırımcı İsrail'e nefes aldırmıyor! UAD'ye başvurdular Güney Afrika soykırımcı İsrail'e nefes aldırmıyor! UAD'ye başvurdular Haberi Görüntüle

BAZI İLAÇLARIN MUADİLLERİ BULUNABİLİYOR 

Söz konusu yüzlerce ilacın, ülkedeki eczanelerde bulunamadığı belirtilirken, bazılarının yerine ise sadece muadillerinin temin edilebildiği bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading