Yandex Metrica

Belarus savaşa mı hazırlanıyor? Ukraynalı diplomatlar sınır dışı ediliyor

Belarus savaşa mı hazırlanıyor? Ukraynalı diplomatlar sınır dışı ediliyor

Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anatoliy Glaz, Ukrayna'nın Minsk Büyükelçiliği'nde çalışan diplomat sayısının azaltılması ayrıca Brest'teki konsolosluğun kapatılması kararını aldıklarını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:01

Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anatoliy Glaz, yaptığı açıklamada, 2020'den beri Ukrayna'nın Belarus ile ilişkiler darbe vurmak için düşmanca eylemlerde bulunduğunu ifade etti. 

AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar açlıktan ölüyor' AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar... Haberi Görüntüle

UKRAYNA BELARUS'U 'DÜŞMAN ÜLKE' OLARAK ADLANDIRDI

Ukrayna'nın Belarus'un doğrudan ve dolaylı yollardan iç işlerine karışmaya başladığını ifade eden Glaz, Kiev yönetiminin Belarus ile diplomatik ilişkileri durdurduğunu diğer yandan Belarus'u 'düşman ülke' olarak adlandırdığını belirtti. 

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Haberi Görüntüle

'UKRAYNALILAR BELARUS HALKINA KÖTÜ DAVRANIYOR'

Ukrayna'nın hava ablukası kapsamında Belarus'u insani uçuşlarına bile izin vermediğine dikkat çeken Glaz, bu kapsamda Ukraynalı diplomatları diplomatik statüyle uyuşmayan hareketlerini, Ukrayna'daki Belarus vatandaşlarına kötü muameleleri tespit ettiklerini ifade etti. 

Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu: İşte ele alınacak konular... Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu:... Haberi Görüntüle

UKRAYNALI DİPLOMATLAR SINIR DIŞI EDİLECEK 

Glaz diğer yandan Belarus'ta Ukraynalı diplomatların sayısının azaltılmasına karar verdiklerini açıkladı. 

Glaz konuşmasında, "Bu adım, Ukrayna dış temsilciliklerinin bir dizi çalışanının diplomatik olmayan faaliyetlerini durdurmayı amaçlıyor. Onlardan 72 saat içinde ülkemizi terk etmeleri istendi. 1+4 formatındaki diplomatik kadro, Viyana Sözleşmeleri ile belirlenen hedeflere uygun olarak çalışmalarını güvenle sürdürebilir. Belarus tarafı, personel eksikliği nedeniyle Brest'teki Ukrayna Konsolosluğunu da kapatmaya karar verdi." ifadelerine yer verdi. 

New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı: 'İsrail'i üzmeyin' New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı:... Haberi Görüntüle

RUSYA TARAFINDA SAVAŞA GİRMEK İÇİN HAZIRLIK MI?

Diğer yandan Belarus'un bu hamlesinin Rusya tarafından savaşa katılmak için uygun ortam hazırlama çabası olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca NATO'dan bir yetkili yaptığı açıklamada Belarus'un Rusya tarafında savaş girmek için hazırlık yaptığını belirtmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading