Yandex Metrica

Sitede Ara

Batılı liderler G-20 aile fotoğrafını iptal etti: Lavrov ile poz vermek istemiyorlar

Batılı liderler G-20 aile fotoğrafını iptal etti: Lavrov ile poz vermek istemiyorlar

G-20 Zirvesi'nin geleneksel aile fotoğrafı iptal edildi. Batılı liderler Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile aynı karede yer almak istemiyor.

Dünya

23.01.2024, 22:15

Endonezya'da düzenlenecek olan G-20 Zirvesi'nin geleneksel  aile fotoğrafı çekimi iptal edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zirveye katılmayacağını belirtmiş, Putin'in yerinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un katılacağı bildirilmişti. Batılı liderler ise Lavrov'un yanında poz vermek istemiyor. Önümüzdeki hafta Bali'de düzenlenecek olan zirvede liderler "aile fotoğrafı"nda yer almayacak. 

ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden "Endişeliyiz" Haberi Görüntüle

GELENEKSEL FOTOĞRAF İPTAL EDİLDİ

Zirvenin başında çekilen geeneksel açılış fotoğrafı, liderlerin birbirirlerine karşı tutumlarını ve ülkeler arasındaki ilişkileri gösteren dinamikleri gözler önüne seriyor. Fakat Putin katılmayacağını söylese de Salı günü Endonezya'nın ev sahipliğinde yapılacak zirvede fotoğraf çekilmeyecek. 

Rusya adına zirveye Devlet Başkanı Vladimir Putin yerine Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katılacak. Ukrayna Savaşı'nın ardından düzenlenen diğer zirvelerde Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile küresel bir açlık krizinden sorumlu olmadığını ve Rusya'yı izole etmek için tasarlanan yaptırımların savaş ilanı anlamına geldiğini söylemişti.

Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

RİŞİ SUNAK SEÇİMİ KAZANINCA YUMUŞADI

İngiltere'nin yeni başbakanı Rişi Sunak henüz liderlik yarışında iken, Putin'in gelmesidurumunda zirveye katılmayacağını söylemişti. Fakat Sunak 10 numaraya girdikten sonra sözlerini yumuşattı.

Zirveye çevrim içi olarak katılması beklenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski  de  Putin'in bulunması halinde toplantıya katılmayacağını bildirmişti.

Nisan'da yapılan G-20 toplantısında Batılı maliye bakanları Rusya'nın zirvedeki varlığına tepki göstermek için toplantıdan ayrılmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading