Yandex Metrica

Başbakanlık koltuğu için oğlunu vermeye hazır

Başbakanlık koltuğu için oğlunu vermeye hazır

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'a garip bir teklifte bulundu. Paşinyan, oğluna karşılık esir askerleri değiştirme çağrısı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:32

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan karşısında geçtiğimiz yıl büyük bir yenilgi almıştı. Hezimetin ardından Ermenistan siyasetinde krizler ortaya çıkmış, muhalefet ve halkın çağrıları sonrasında erken seçim kararı alınmıştı. 20 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olan Paşinyan, seçim öncesi mitinglere devam ediyor.

Ermenistan’ın Aragotsotn bölgesine giden Paşinyan, Aparan şehrinde miting gerçekleştirdi. Paşinyan, ekonomi ve pandemi sorunlarının çözümü için vaatlerde bulundu. Diğer yandan Dağlık Karabağ'da yaşananlar hakkında da konuştu.

OĞLUNU ESİR ASKERLERLE DEĞİŞTİRME ÇAĞRISI

Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, daha önce Paşinyan'a çağrıda bulunmuş, "Oğlunu ver, 20-25 Ermeni esiri Azerbaycan'dan geri al" demişti. 

Bunun üzerine dün yaptığı açıklamada Paşinyan, "Diyorum ki kabul ediyorum ve Aliyev’e oğlumu tüm esirlerle değiştirme çağrısı yapıyorum. Resmi olarak ilan ediyorum, oğlumu tüm mahkumlara karşılık veriyorum." ifadelerini kullandı.

ESKİ CUMHURBAŞKANLARINA AĞIR İTHAMLAR

Açıklamasının devamında Ermenistan'ın 2 eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan'a seslenen Paşinyan, "İnsan ticaretinde uzman olan bu ikiliye bu konuda müzakere yapma yetkisi veriyorum." diye konuştu.

"PAŞİNYAN ŞEBEKLİĞE DEVAM EDİYOR"

Ermenistan'da seçim süreci nedeniyle devam eden tartışmalar, Paşinyan'ın oğluna karşı Ermeni esirleri istemesi üzerine alevlendi. Hayastan İttifakı'nın sözcülerinden Ishkhan Saghatelyan, "Bu adam şebekliklerine devam ediyor. Eğer erkeksen oğlunu alay konusu etme ve çocukları siyasete bulaştırma" dedi.

SARKİSYAN 24 SAAT SÜRE VERDİ

Paşinyan, eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ı önceki seçimlerde hile yapmakla suçlamıştı. İddialara sert bir şekilde yanıt veren Sarkisyan "O dönemler devlet adamlığım gereği cevap vermedim. Artık bir konumum yok. Ona 24 saat süre veriyorum. Söylediklerini ispatlamazsa onunla ve ailesiyle ilgili bazı gerçekleri ortaya dökeceğim." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading