Yandex Metrica

Avusturya'da koltuğu devralan Schallenberg görev yemini etti

Avusturya'da koltuğu devralan Schallenberg görev yemini etti

Hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılmasının ardından görevinden istifa eden Başbakan Sebastian Kurz'un yerine eski Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg yemin ederek göreve başladı. 

Dünya

23.01.2024, 18:06

Avusturya’da hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Sebastian Kurz’un başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından eski Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg yemin ederek göreve başladı.

PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af Örgütü açıkladı PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af... Haberi Görüntüle

YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE DOĞUMLU LINHART

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen'in göreve atadığı yeni Başbakan Schallenberg ve Türkiye doğumlu yeni Dışişleri Bakanı Michael Linhart, Cumhurbaşkanlığı’ndaki törende yemin etti. 

Van der Bellen, tören sırasında yaptığı konuşmada, gerçekleşen atamalardan sonra beklentinin koalisyon hükümetinin çalışmalarına dikkat vermesi yönünde olduğunu belirterek, yeniden şekillendirilen hükümete, halkın siyasete güvenini tesis etmek için büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Bu güvenin sözde kalmaması, yapılacak çalışmalarla sağlanması gerektiğini vurgulayan Van der Bellen, koalisyonda güvenin sağlamlaştırılmasının önemine dikkat çekti. 

Dışişleri Bakanlığı’na getirilen ve bu bakanlıkta daha önce de çeşitli görevlerde bulunan Ankara doğumlu Linhart, son olarak Avusturya’nın Paris Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. Bu atamalarla, uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevler üstlenmiş iki diplomat ülkenin yönetim merkezindeki iki kritik noktaya gelmiş oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading