Yandex Metrica

Avustralya'dan Kraliyet Ailesi kararı: Monarşiye son! Kral ve Kraliçe banknotlardan siliniyor

Avustralya'dan Kraliyet Ailesi kararı: Monarşiye son! Kral ve Kraliçe banknotlardan siliniyor

Avustralya Merkez Bankası 5 dolarlık banknottan Kraliyet Ailesini çıkarıyor. Kraliçe Elizabeth'in yerine Kral Charles'ın resmini kullanmama kararı alan Avustralya Merkez Bankası, banknotlarda Avustralyalıların kültür ve tarihini içeren fotoğraflar kullanacak.

Dünya

29.01.2024, 09:56

Avustralya Merkez Bankası, banknotlarda Kraliyet Ailesini bulundurmaya son veriyor. 5 dolarlık banknotlarda Kraliçe Elizabeth'in yerine Kral Charles gelmeyecek. İngiliz monarşisi Avustralya parasından uzaklaştırılarak yerine kendi kültür ve tarihlerini yansıtan ögeler eklenecek. 

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

AVUSTRALYA KRALİYET AİLESİNİ BANKNOTLARDAN KOVDU

Avustralya Merkez Bankası'ndan (RBA) konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Merkez Bankası, 5 dolarlık banknotu, ilk Avustralyalıların kültür ve tarihini onurlandıran yeni bir tasarıma sahip olacak şekilde güncellemeye karar verdi. Bu yeni tasarım, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in portresinin yerini alacak.

5 doların diğer yüzünde ise Avustralya Parlamentosu yer almaya devam edecek. Bu kararın Avustralya Hükümeti ile istişare edilerek alındığı belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

Yeni banknotun tasarlanması ve basılması birkaç yıl alacak. Bu arada, mevcut 5 dolarlık banknot basılmaya devam edecek ve yeni banknot çıkarıldıktan sonra da kullanılabilecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading