Yandex Metrica

Avrupa'nın sonu mu geliyor? Son 500 yılın en büyük krizi

Avrupa'nın sonu mu geliyor? Son 500 yılın en büyük krizi

AB komisyonunun yaptığı araştırmaya göre kıta. son 500 yılın en yüksek kuraklık dönemini geçiriyor. Kuraklık ve kıtlık tehlikesi he geçen gün yakında hisseden Avrupa ülkeleri soruna çözüm üretmek için kara kara düşünüyor.

Dünya

19.03.2024, 01:31

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na bağlı Ortak Araştırma Merkezi (JRC), Avrupa'nın son 500 yılın en yüksek kuraklık dönemini geçirdiğini açıkladı. 

Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Haberi Görüntüle

UYARI VE ALARM DURUMU SÜRÜYOR

JRC'nin Avrupa Kuraklık Gözlemevi'nin veri ve analizlerine dayanarak hazırladığı "Avrupa'daki Kuraklık-Ağustos 2022" raporunda birçok bölgedeki kuraklık durumunun endişe verici olduğunun altı çizildi. Temmuz ayındaki endişe verici durumun devam ettiği, AB topraklarının yüzde 47'sinin halen "uyarı", yüzde 17'sinin ise "alarm" durumunda olduğu kaydedildi.

Toplamda AB topraklarının yüzde 64'ünün uyarı veya alarm durumunda olduğu ifade edildi. JRC uzmanlarının Avrupa'daki mevcut kuraklığı, "son 500 yılın en kurak dönemi" olarak değerlendirdiği ifade edildi.

Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Haberi Görüntüle

KASIM AYINA KADAR UMUT YOK!

AB düzeyinde mısır, soya fasulyesi ve ayçiçeği mahsulünün son 5 yıl ortalamasının sırasıyla yüzde 16, yüzde 15 ve yüzde 12 altında olduğu belirtildi. Yağış olmaması nedeniyle Avrupa'daki hemen hemen tüm nehirlerde su seviyesinin düştüğü, enerji santrallerinin hidroelektrik üretiminin azaldığı, soğutma sistemleri ve nehir taşımacılığının aksadığı belirtildi.

The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! Haberi Görüntüle

SU KULLANIMINA KISITLAMA GELEBİLİR

Birkaç AB üyesi ülkenin, önümüzdeki haftalarda arzın tehlikeye girmesine karşın su kullanımını kısıtlamak için önlemler aldığı aktarıldı. Önümüzdeki aylarda, Kasım 2022'ye kadar Akdeniz'in batısında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği konusunda da uyarıda bulunuldu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading