Yandex Metrica

'Aşk cihadı'na karşı kafa kesme çağrısı: Bıçaklarınızı keskin tutun ki sebze gibi doğrayalım!

Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin partisi BJP yine İslam düşmanlığıyla gündemde. BJP milletvekili Pragya Thakur, Müslüman erkeklerin Hindu kadınlarla evlenip İslam dinini yaydığını iddia ederek "Bıçaklarınızı yanınızda bulundurun, bileyin. Böylece düşmanın kafası bir sebze gibi kolaylıkla kesilebilir" dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:13

Hindistan'da İslam düşmanı Bharatiya Janata Parti (BJP), Müslümanların öldürülmesi çağrısıyla bir kez daha gündemde. Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin de üyesi olduğu BJP, 1 milyar 400 milyon nüfusu bulunan ülkede 180 milyonu aşkın Müslüman Hintlinin 'yok edilmesini' istiyor. 

BJP merkezli nefret seanslarının sonuncusuna milletvekili Pragya Thakur imza attı. Karnataka'da yaptığı bir konuşmada Müslümanların 'aşk cihadı' anlayışına sahip olduğundan bahseden Thakur, onlara aynı şekilde misillemede bulunulması gerektiğin ileri sürerek kendisini dinleyenlere "Bıçaklarınızı bileyin" dedi. 

Pragya Thakur

"Hindular sebzeleri ve düşmanın kafasını kesmek için keskin bıçaklara sahip olmalı. Evlerinizde silah bulundurmalısınız. En azından sebzeleri kesmek için kullandığınız bıçaklar keskin olmalı. Bıçaklarınızı yanınızda bulundurun, bileyin. Düşmanın kafası bir sebze gibi kolaylıkla kesilebilir" diyen Thakur, Müslümanların Budist Hinduların onuruna zarar verdiğini iddia etti. 

Karnataka eyaletinin Shivamogga semtinde BJP'nin yıllık toplantısı sonrası düzenlenen mitingde konuşan Thakur, bir süre önce BJP üyelerinin Müslümanlar tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü. Müslümanların kafasını keskin bıçaklarla kesme çağrısında bulunan Thakur, oradakiler tarafından çılgıncasına alkışlandı. 

Ülkede Budizm haricindeki inanç gruplarına yönelik kışkırtıcı açıklamalarıyla tanınan BJP'li Pragya Thakur hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

MÜSLÜMANLARA 'AŞK CİHADI' SUÇLAMASI 

'Aşk cihadı' kavramıyla Thakur, bazı Müslüman erkeklerin Hindu kadınlarla evlenerek onların da Müslüman olmasını sağladıklarından bahsediyor. Hindistan'da hızla yükselmekte olan İslam dini, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 13'ü tarafından benimsenmiş durumda ve bu oran giderek yükseliyor. 

Bu tablodan ötürü derinden endişe duyan kesimin temsilcilerinden BJP'li Thakur şunu söylüyor: "Aşkta bile cihad gelenekleri var! Sevgi cihadı! Sevseler de bunda cihad ederler. Biz Hindular da severiz. Ama biz Tanrı'yı seviyoruz; bir sanyasi (Hint münzevî) sadece Tanrı'yı sever."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading