Yandex Metrica

DOLAR

32.57

%0.27 expand_less

EURO

34.98

%0.01 expand_less

ALTIN

2448.50

%0.55 expand_less

BIST

9716.77

%0 expand_less

BTC ($)

64490.18

%-0.5 expand_more

Amerikan iç savaşı büyüyor! Joe Biden'ın konutunda beş 'gizli' belge daha bulundu

Amerikan iç savaşı büyüyor! Joe Biden'ın konutunda beş 'gizli' belge daha bulundu

ABD Başkanı Biden'ın Delaware'deki konutunda beş 'gizli' belge daha bulundu. Donald Trump'ın rövanşı niteliğindeki skandalı duyuran makam Beyaz Saray oldu.

Dünya

23.01.2024, 20:18

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın Delaware’deki evinden beş 'gizli' ibareli belge daha çıktığını bildirerek, belgelerin Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim edildiğini duyurdu.

ABD başkanı Biden’ın gizli belge skandalına her gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor. Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, çarşamba gününden beri Başkan'ın, Biden Diplomasi Merkezi ve Delaware’deki konutunda ortaya çıkan belgelerle ilgili süreci özetleyen bir açıklama yayımladı.

ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı: 'Çeteler üniversiteleri ele geçirdi' ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı:... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY ÖZEL SAVCI İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK 

İki yerde de ele geçirilen 'gizli' ibareli belgeleri incelemek için Ulusal Arşivler ve Adalet Bakanlığı ile koordineli bir süreç izlediğini söyleyen Sauber, perşembe günü Biden’ın Wilmington’daki konutunda ele geçirilen gizli bir belgeyi almak için Biden'a ait konuta gittiğini ve kendisine eşlik eden Adalet Bakanlığı yetkilileriyle oradaki dokümanların arasında 'gizli' ibareli 5 belge daha bulduklarını ifade etti. 

Biden'ın danışmanlarından Sauber, belgelerin orada Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim edildiğini Beyaz Saray’ın Adalet Bakanı tarafından atanan özel yetkili savcı ile işbirliği yapacağını bildirdi.

İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti: Artık yorulduk İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti:... Haberi Görüntüle

BELGELER KİLİTLİ BİR DOLAPTA BULUNDU

Richard Sauber, 9 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Biden'ın, Penn Biden Merkezi'ndeki kişisel ofisinde, 2 Kasım 2022'de başkan yardımcılığı görevi sırasından kalan bazı 'gizli bilgiler içeren az sayıda belge'nin bulunduğunu ifade etmişti.

Belgelerin 'kilitli bir dolapta' bulunduğunu söyleyen Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini söylemişti. 

Biden, ofisinden gizli belgeler çıktığını duyduğunda şaşırdığını söyleyerek, belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetmişti.

Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Haberi Görüntüle

ADALET BAKANLIĞI ÖZEL SAVCI ATADI 

Donald Trump'ın malikanesinde bulunan gizli belgelerden bazıları

Joe Biden, FBI ajanlarının 8 Ağustos 2022'de Trump'ın Palm Beach'teki Mar-a-Lago konutunda yaptıkları aramada, gizli belgelerin bulunması üzerine "Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir?" yorumunda bulunmuştu.

Trump'ı bu konuda eleştiren Biden'ın konutunda da gizli belgelerin çıkması, Cumhuriyetçi-Demokrat kapışmasında yeni perdeyi açtı. Adalet Bakanlığı tarafından söz konusu belgelere ilişkin inceleme için özel yetkili bir savcı atamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading