Yandex Metrica

Afganistan Genelkurmay Başkanı da mülteci oldu! İşte şaşkına çeviren karaler

Afganistan Genelkurmay Başkanı da mülteci oldu! İşte şaşkına çeviren karaler

Afganistan'ın eski Genelkurmay Başkanı Wali Mohammad Ahmadzai, Taliban'ın kontrolü ele geçirmesiyle görevden alınmıştı. Ahmadzai'nin Kabil'den kaçmak için sıraya girdiği görüntülendi.

Dünya

23.01.2024, 17:52

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesiyle binlerce vatandaş Kabil Havalimanı'na akın etmiş ve onlarca insan hayatını kaybetmişti.

TALİBAN KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ

11 Ağustos günü Kabil'in kapılarına dayanan Taliban güçleri hiçbir karşılık almadan Kabil'i ele geçirmiş ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girerek ülkenin kontrolünü sağlamıştı. Geçtiğimiz 2 haftada 3 kez basın açıklaması yapan Taliban sözcüsü Türkiye ile aralarını iyi tutmak olduğunu dile getirdi. Sözcü, ABD askerlerine de 31 Ağustos'a kadar ülkeyi terk etmeleri için süre tanıdı.

TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) Haberi Görüntüle

GENELKURMAY BAŞKANI AHMADZAİ TAHLİYE İÇİN BEKLİYOR

Afganistan yönetiminin eski Genelkurmay başkanı Ahmadzai Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesiyle birlikte görevden alınmıştı. Genelkurmay Başkanı Gani'ninde ülkeyi terketmesiyle çaresiz ve sefil haled sokaklarda kaldı. Çekilen görüntülerde insanların arasında olduğu gözüken komutanın tahliye olması bekleniyor.

İşte Afganistan'ın eski Genelkurmay Başkanı Wali Mohammed Ahmadzai'nin çekilen o fotoğrafları;


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading