Yandex Metrica

Afgan göçmenlerin yerini Ruslar alacak: Gürcistan sınırında büyük yığılma

Vladimir Putin'in Ukrayna işgalinin devamı için aldığı seferberlik kararı sonrası Rusların kaçışı sürüyor. Gürcistan sınırında tarihte görülmemiş ölçekte yığılma var.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'zorunlu askerlik' anlamına gelen seferberlik kararı Rusların büyük göçünü tetikledi. Havayolu, demiryolu yahut karayoluyla ülkelerini terk etmeye başlayan yüzbinlerce Rus genci, Ukrayna cephesinde savaşmaktansa başka coğrafyalara göç etmeyi tercih ediyor. 

Türkiye'ye giden yolcu uçaklarında bilet bulmak imkansız hale geldi. Batıya giden karayolları ise Rus vatandaşlarına kapalı. Bu durumda Gürcistan sınırı kaçış halindeki Ruslar için en önemli alternatif pozisyonuna geçti. Gürcistan sınırında sıranın kendilerine gelmesini günlerdir bekleyen Ruslar, kilometrelerce konvoy oluşturdu. Hudut hattındaki durum uydu görüntülerine de yansıdı. 

24 Eylül sabahı Rusya-Gürcistan sınır kapısındaki kuyruk 2 bin araba uzunluğundaydı. Gümrük kapısını yürüyerek geçmek yasak olduğu için bölgeye bisiklet ya da scooter'la gelen Rus gençler, kapıya yakın araçlara binerek Gürcistan gümrüğünden geçmeye çalışıyor. Bu durum binlerce araçlık kuyruğu her geçen gün daha da uzatıyor. 

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

'BU BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL' 

Gürcü topraklarında El Cezire muhabirlerinin konuştuğu Rus gençler şunları söylüyor:

"Bu bizim savaşımız  değil. Ukraynalılar bizim kardeşlerimiz. Onlar bizim gibi gülüyor, bizler gibi eğleniyorlar. Eğer Moskova saldırıya uğrasaydı biz de onlar gibi ülkemizi savunurduk."

"Ülkemi seviyorum ve kendimi bir Rus vatanseveri olarak görüyorum. Ama ailem beni canlı istiyor. Ailem ve cephe hattı arasında ailemi seçtim. Aynı zamanda tabii, kardeşlerimi kollamak için evimde olmadığım için de utanıyorum."

Gürcistan'a yoğun göç ülkedeki kira fiyatlarını da artırdı. Son birkaç hafta içinde kiralar birkaç yüz dolardan 500 dolara fırladı. 

Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinin Rus askerler tarafından 2009 yılından beri işgal edilmiş olmasına öfkeli olan Gürcüler bir yandan da evlerini Rus vatandaşlarına kiralamak istemiyor. Bu nedenle Rusya'dan Gürcistan'a gelenler burada fazla kalmıyor. Kimi Türkiye kimi ise başka bölgelere gitmeyi tercih ediyor. 

Savaşmak istemeyen Rus gençlerinden biri şunu söylüyor: "Birkaç gün içinde Gürcistan'dan Kazakistan'a gitmeyi planlıyoruz. Oradan da belki Kolombiya ve belki Güney Amerika... Kim bilir!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading