Yandex Metrica

ABD savaş gemisi Kırım'a yaklaştı, Rusya bu kez sessiz

ABD savaş gemisi Kırım'a yaklaştı, Rusya bu kez sessiz

Geçtiğimiz hafta karasularını ihlal eden İngiliz gemilerini uçaklarla tehdit eden Rusya, Kırım'a 15 mil yakın mesafeye gelen ABD savaş gemisine sessiz.

Dünya

23.01.2024, 17:36

ABD Deniz Kuvvetleri’nin NATO güçleri kapsamında faaliyet gösteren US Government Vessel savaş gemisi, dün akşam saatlerinde Kırım Yarımadası’nın 15 mil yakınına kadar yaklaştı.

Deniz yollarını gözlem radarlarından alınan verilere göre, dün akşam saatlerinde Kırım Yarımadası’nın Sivastopol limanına 15 mil mesafeye kadar yaklaştıktan sonra geri döndü.

Rusya sessiz

Kırım Yarımadası’nı yasadışı ilhak eden Rusya’ya ait savaş uçakları, geçtiğimiz hafta karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle İngiltere’ye ait bir savaş gemisi üzerinde uyarı uçuşu yapmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksandr Pankin ise konuya dair yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere’yi Karadeniz’de savaş çıkarmak istemekle suçlamıştı.

Pankin, Rusya’nın sınırlarını koruma noktasında kararlı olduğuna vurgu yaptığı açıklamasında, “Sınırlarımızı korumak için askeri seçenek dahil her şeye hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere’ye ait bir savaş gemisini uçaklarla tehdit ederek Karadeniz’de gerilimi artıran Rusya, ABD gemisinin Kırım’a bu kadar yakın bir mesafeye gelmesine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading