Yandex Metrica

ABD eşcinsel evlilikleri koruma altına aldı: Biden 'Aşk aşktır' diyerek imzaladı

ABD eşcinsel evlilikleri koruma altına aldı: Biden 'Aşk aşktır' diyerek imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, eşcinsel evliliklere federal koruma getiren yasal koruma altına alınmasına yönelik yasayı imzaladı.

Dünya

23.01.2024, 20:10

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilcilee Meclisi ve Senato'nun ardından eşcinsel evlilik yasasını onayladı. Biden, yasa tasarısını Beyaz Saray'ın bahçesinde imzaladı ve "Amerika sadece bazıları için değil, herkes için eşitlik, özgürlük ve adalet yolunda hayati bir adım atıyor. Aşk aşktır, hak, haktır." dedi. 

İmza törenine katılan Amerikalı şarkıcı ve LGBT hakları savunucusu Cyndi Lauper 'True Colors' şarkısını seslendirdi ve 'Bu kez aşk kazandı' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Haberi Görüntüle

YÜKSEK MAHKEME KÜRTAJ KARARINDAN VAZGEÇMİŞTİ

2015'te ABD Yüksek Mahkemesi'nin kararı ile eşcinsel evliliklere yasal olarak izin verilmişti. Fakat daha önce kürtaj kararından vazgeçen Yüksek Mahkeme'nin eşcinsel evlilik izninden de vazgeçmesi ihtimaline karşı federal yasa ile güvencealtına alınması talep edilmişti. 

Yeni yasa ile evlilik artık "bir kadın ve bir erkek arasında yapılan" bir birlik olarak tanımlanmıyor. Temsilciler Meclisi'nde çoğunlukla Demokratların oyu ile yasa kabul edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading