Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'den Ukrayna savaşını dünya savaşına çevirecek iddia! Çin Rusya'ya silah sağlayabilir

ABD'den Ukrayna savaşını dünya savaşına çevirecek iddia! Çin Rusya'ya silah sağlayabilir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, Çin'in Ukrayna'ya karşı olan savaşta Rusya'ya halihazırda 'ölümcül olmayan silah' desteği sağladığını artık 'ölümcül silah' desteği de sağlayabileceğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:19

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in Rusya'ya Ukrayna'ya karşı yürütülen savaşta silah ve mühimmat verebileceğini söyledi. 

ABD'nin 9 bin kilometrelik planı basına sızdı! Ülkeye kabul edilecekler ABD'nin 9 bin kilometrelik planı basına sızdı! Ülkeye kabul edilecekler Haberi Görüntüle

'ÖLÜMCÜL SİLAH DESTEĞİ' SAĞLAYABİLİRLER 

CBS News'e konuşan Blinken, Çinli şirketlerin halihazırda Rusya'ya 'ölümcül olmayan silah' sağladığını Çin'in yakın zamanda 'ölümcül silah' desteği verebileceğini de söyledi. 

Blinken, Rusya'ya silah verilmesi durumunda Çin'in ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirtti. 

Almanya'da sahte kahin vakası! Bir çifti sahte ritüeller ile kandırdı: 1,3 milyon euro çaldı! Almanya'da sahte kahin vakası! Bir çifti sahte ritüeller ile kandırdı:... Haberi Görüntüle

CİDDİ YAPTIRIMLAR KAPIDA 

Çin'de özel şirketler ile devlet şirketleri arasında gerçek bir ayrım olmadığını aktaran Blinken, "Çin'in, Rusya'ya silah sağlaması bizim ve ilişkimiz için ciddi soruna yol açar." dedi.

Blinken diğer yandan ABD'nin, Çin'in Rusya'ya Batı yaptırımlarından kurtulması konusunda yardım etmesinden endişe duyduğunu söyledi. 

Tarihi bina 56 yıl sonra ele geçirildi: Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler sandalye ve masalarla barikat kurdu Tarihi bina 56 yıl sonra ele geçirildi: Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler... Haberi Görüntüle

ABD ÇİN'İ DAHA ÖNCE UYARMIŞTI 

Ayrıca Blinken,  Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde, Çin'in en kıdemli diplomatı Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Vang Yi ile bir araya gelmişti.

Söz konusu görüşmede, Blinken'ın, "Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız savaş konusunda, Çin'in Rusya'ya maddi destek veya sistemik yaptırımlardan kaçınması için yardım sağlamasının sonuçları"yla ilgili de uyarıda bulunduğu bildirilmişti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading