Yandex Metrica

ABD'den büyük iddia: İran yüzlercesini Rusya'ya gönderecek!

ABD'den büyük iddia: İran yüzlercesini Rusya'ya gönderecek!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, İran'ın yakın zamanda Ukrayna savaşı için Moskova'ya yüzlerce İHA göndereceğini ve Rus askerlerine bu araçlar için eğitim vereceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:31

ABD'den  Ukrayna'dake savaşa iylişkin dikkat çekici bir iddia geldi. Söz konusu açıklamayı ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan yaptı. Sullivan, İran'ın yakın zamanda Rusya'ya aralarında silahlı olanların da bulunduğu yüzlerce insansız hava aracı (İHA) göndereceğini söyledi.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

"BU AY BAŞLAYABİLİR"

Rusya'nın Ukrayna'da henüz istediğini alamadığını ve bazı silah sıkıntıları yaşadığını belirten Sullivan, "Bizim tarafımızda, İran hükûmetinin yakın zamanda Rusya'ya yüzlerce İHA vereceğine ve bunların arasında SİHA'ların da olacağına ilişkin bir bilgi var. Ayrıca bu bilgi, İran'ın bu İHA'ların kullanımı için Rus askerlerine eğitim vereceğini ve bu sürecin bu ay başlayabileceğini gösteriyor." dedi.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

"NÜKLEER MÜZAKERE" MESAJI

Beyaz Saray'da günlük basın brifingi veren Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın yarın başlayacak Orta Doğu ziyaretini de değerlendirdi. İran ile nükleer anlaşma konusunda İran'ın belirli adımlar atması gerektiğini dile getiren Sullivan, "Bu anlaşma için bir zaman çizelgesi belirlemedik. Masada bir anlaşma var. Bunu biz ve Avrupalı ortaklarımız destekliyor, İran bu anlaşma için bir adım atmalı" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading