Yandex Metrica

ABD'de yumurta krizi büyüyor: Son 50 yılın en büyük zammı

ABD'de yumurta krizi büyüyor: Son 50 yılın en büyük zammı

İngiltere'nin ardından ABD de yumurta krizi ile karşı karşıya. ABD'de yumurta fiyatları 2-3 kat artarken son 50 yılın en büyük zammının yapıldığına dikkat çekiliyor.

Dünya

23.01.2024, 20:20

ABD'de yumurta fiyatları son 50 yılın en yüksek seviyesini gördü. 1 ay önce 12'li paketi 2 dolarla 4 dolar arasında değişen yumurtaları fiyatı şimdi 5 ila 7 dolar arasında değişmeye başladı. NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay, yumurta fiyatlarındaki fahiş artışın sebebinin tavuklar arasında baş gösteren bir hastalık olduğunu söyledi. Günay, ABD'deki yumurta krizi hakkında şu şekilde konuştu:

Hastalanmayan hayata kalmayı başaran tavuklar da sterese girdiler ve yumurtlamayı bıraktılar. ABD'de özellikle yumurta krizinin arkasındaki sebep enfaasyonun yüksek olması değil, tavuklar arasındaki hastalık.

İntikam yakın! Duvarlarda savaş çağrıları: Yeterince yiyecek ve malzeme depoladınız mı? İntikam yakın! Duvarlarda savaş çağrıları: Yeterince yiyecek ve malzeme depoladınız... Haberi Görüntüle

60 MİLYON TAVUK TELEF OLDU

Çünkü bu hastalık ADB genelinde yaklaşık 60 milyon tavuğun telef olmasına sebep oldu. Telefo olmayan diğer tavuklar da stresten sdolayı yumurtlamayı bıraktılar bu durum marketlere yansıdı. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

YUMURTA HAKKI EN FAZLA BİR PAKET

Marketlerde yumurta bulmak zorlaşırken vatandaşların yumurta alımı da kısıtladnı. Martkette yumurta bulmayı başaran ABD'lilerin yalnızca bir paket yumurta alma hakkı var. 

Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Haberi Görüntüle

DÜNYA GENELİNE YAYILIR MI?

Tavukların arasındaki hastalığın dünya geneline yayılması durumunda uluslararası bir yumurta krizine sebep olmasından endişe ediliyor. 

Geçtiğimiz ay İngiltere'de de yumurta krizi baş gösterirken yetkililer kıtlığın kuş gribinden kaynaklandığını öne sürmüştü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading