Yandex Metrica

AB'den Ukrayna'ya 205 milyon euro yardım taahüdü

AB'den Ukrayna'ya 205 milyon euro yardım taahüdü

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken AB'den Ukrayna'ya yeni bir yardım taahüdü geldi. Avrupa Birliği, Ukrayna'ya 205 milyon avro daha yardım yapacağını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 22:09

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna'ya AB'den ve BD'den yardımlar gelmeye devam ediyor. AB Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'da artan insani ihtiyaçların ışığında, Komisyonun Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic'in bölgeye ziyareti vesilesiyle 205 milyon ek yardım yapılacağı bildirildi.

İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti: Artık yorulduk İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti:... Haberi Görüntüle

YAPILAN YARDIMLAR 700 MİLYON EUROYU AŞTI

Böylece savaşın başlamasından bu yana yapılan yardımın değerinin 700 milyon avroya ulaştığı, bunun 13 milyon avrosunun Moldova'daki projelere ayrıldığı ifade edildi.

Açıklamada Lenarcic'in şu ifadelerine yer verildi:

"100 günden fazla süredir gereksiz acılara ve sayısız uluslararası insani hukuk ihlaline tanık olduk. Bu kriz anında, görevimiz en savunmasızların yanında olmaktır. Ukrayna'daki varlığımızı önemli ölçüde artırarak hızlı bir şekilde yanıt verdik. Bu fon ile insani ortaklarımız gıda, su, sağlık, barınma, koruma ve nakit yardımı sağlıyor. Ayrıca, AB üye devletleri tarafından sağlanan yardımın sürekli gelişen ihtiyaçlarla uyumlu olmasını sağlamak için Ukrayna makamlarıyla yakın bir şekilde çalışıyoruz. AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla Ukraynalılara milyonlarca hayat kurtaran malzeme teslim ettik ve Ukrayna'yı gerektiği kadar desteklemeye kararlıyız."

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

UKRAYNALI YETKİLİLERLE GÖRÜŞÜLECEK

Lenarcic, AB'nin sahadaki kriz müdahalesini koordine etmeye yardımcı olmak için insani yardım kuruluşları ve üst düzey Ukraynalı hükümet yetkilileriyle görüşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading