Yandex Metrica

AB'den Ukrayna'ya 1,2 milyar euro destek

AB'den Ukrayna'ya 1,2 milyar euro destek

AB üyesi ülkeler, Rusya ile aralarında yaşanan gerginlikten dolayı Ukrayna'ya 1,2 milyar avroluk mali destek verilmesini kabul etti.

Dünya

23.01.2024, 18:48

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik uluslararası gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı en büyük güvenlik sorunu olarak belirtilen gerilime karşı pek çok Avrupa ülkesi Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, AB Komisyonu tarafından hazırlanan ve Ukrayna'ya yeni finansal destek çalışmaları da onaylandı.

Finansal destek içeren teklifin üye ülke temsilcileri tarafından uygun bulunduğunu belirtti.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

1,2 MİLYAR EURO DESTEK YAPILACAK

Mevcut jeopolitik gerilimlerin Ukrayna'nın ekonomik ve finansal istikrarını olumsuz etkilediği belirtilen açıklamada, güvenlik tehditlerinin ülkeden önemli miktarda sermaye çıkışına neden olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, Ukrayna'ya sağlanacak 1,2 milyar euro mali desteğin ülkenin yaşadığı ekonomik krizi aşmasına yardımcı olacağı bildirildi.

AB'nin 2014-2021 yılları arasında Ukrayna'ya 5 milyar avroluk kredi imkanı sağladığı anımsatılan açıklamada, AB'nin Ukrayna'nın yanında olduğuna işaret edildi.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

AP PARLAMENTOSU'NDA ONAYLANACAK

Söz konusu mali desteğin yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından da onaylanması gerekiyor.

AB, yakın çevresindeki ülkelere ekonomik kriz dönemlerinde makro-finansal desteklemeler sağlayabiliyor.

AB mali yardımları, söz konusu ülkenin normal şartlarda piyasalardan alabileceği kredilerden çok daha uygun ödeme koşulları içeriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading