Yandex Metrica

3 boyutlu savaş animasyonu: Komşu ülkeye kitlesel saldırı düzenleyecekler: 23 milyon insan ölebilir

Perşembe ve Cuma günü Tayvan sınırında dev bir tatbikat gerçekleştiren Çin, bu kez de Tayvan'a yapılan devasa füze saldırılarını gösteren 3 boyutlu bir animasyon yayınladı. Komşu ülkeye kitlesel bir saldırı hedefleyen Çin 23 milyon insanı öldürebilir.

Dünya

27.05.2024, 15:41

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Doğu Tiyatro Komutanlığı, Tayvan'a yapılan devasa füze saldırılarını gösteren 3 boyutlu bir animasyon yayınladı. 

Yönetimin resmi Weibo hesabında yayınlanan videoda, PHL-03 çoklu roketatarlardan, DF-16 mobil kısa menzilli balistik füze sistemlerinden, H stratejik bombardıman uçaklarından çeşitli füzelerin fırlatılışını gösteren gerçek görüntüler ve bilgisayar tarafından oluşturulan görüntülerin bir karışımı yer alıyor. Proje 054A savaşçıları ve fırkateynleri. Animasyon, füzelerin Taipei, Kaohsiung ve Hualien'deki hedefleri vurmasıyla sona eriyor.

Top sahası altında esrarengiz antik yapı: Mayaların gizemi çözüldü! Arkeoloji cenneti! Top sahası altında esrarengiz antik yapı: Mayaların gizemi çözüldü! Arkeoloji... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN TAYVAN'A ANİMASYONLU UYARI

23 Mayıs'ta PLA'nın Doğu Tiyatro Komutanlığı, Tayvan çevresinde ve Kinmen, Matsu, Wuqiu ve Dongyin adalarının yakınında yürütülen Ortak Kılıç 2024A tatbikatının başladığını duyurdu. Pekin'den yapılan açıklamaya göre tatbikatın kara, deniz ve hava kuvvetlerini kapsadığı ve "ayrılıkçı güçlere bir uyarı görevi görmesi" amaçlanıyor denildi. 

Animasyonun yayınlanması adanın yeni lideri Lai Ching-te'nin göreve başlamasıyla aynı zamana denk geliyor. Öte yandan Pekin, Tayvan'ı Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir eyaleti olarak görmeye devam ediyor.

Bu gelişme, çok sayıda Çin uçak ve donanma gemisinin boğazı geçtiği bildirilen Tayvan Boğazı'ndaki askeri faaliyetlerin artmasıyla aynı zamana denk geliyor. Tayvan Savunma Bakanlığı 25 Mayıs'ta Tayvan çevresinde toplam 62 Çin uçağı ve 27 geminin faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini bildirdi. Bunlardan 47 uçak Tayvan Boğazı'nın orta hattını geçerek Tayvan'ın güneybatı, güneydoğu ve doğu hava savunma tanımlama bölgelerine (ADIZ) girdi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading