Yandex Metrica

2030 yılında ne F-16 ne F-35 kalacak: KAAN gümbür gümbür geliyor

2030 yılında ne F-16 ne F-35 kalacak: KAAN gümbür gümbür geliyor

Military Leaks ve Breaking Defense gibi yayın organları milli muharip uçağımız KAAN'a övgü üstüne övgü yağdırdı. KAAN'ın 2.222 km hıza çıkması ve 55 bin feet yükseklikte görev yapması bekleniyor. 2030 yılında ne F-16, ne de F-35 kalacak, KAAN gümbür gümbür geliyor.

Dünya

28.05.2024, 13:58

Küresel savunma medyasının yakından takip ettiği milli muharip uçak KAAN tüm ilgiyi kendisine çekmeyi başarıyor. KAAN'ın teknik ilerlemesinin sıra dışı ve başarı dolu olduğunu belirten uzmanlar, oldukça etkileyici özelliklere sahip olmasına vurgu yaptı. KAAN'a ek olarak Malezya'nın da orta ve ufak ölçekli deniz savaş araçlarını Türkiye'nin anti-gemi füzesi olan Kuzgun ile donatmak istediğini aktaran savunma medyası, Türkiye'nin 2030 yılına kadar süper güç olma ihtimali üzerinde duruyor.

Öte yandan yayın organına konuşan ABD'li yetkililer, KAAN'ın bir hava üstünlük aracı olmaktan çıktığını, çok görevli kompleks bir savaş uçağına dönüştüğünü vurguladı. Yetkililer 2028-2029 yılları arasında KAAN'ın ilk yerli motora sahip olması için çalışmaların ise devam ettiğine tekrardan dikkat çekti.

Kızıl Gezegen'de saf kükürt bulundu iddiası! Dünya NASA'dan açıklama bekliyor Kızıl Gezegen'de saf kükürt bulundu iddiası! Dünya NASA'dan açıklama bekliyor Haberi Görüntüle

PERFORMANSI SIRA DIŞI

Military Leaks'de yayımlanan KAAN hakkındaki analiz yazısında Türkiye'nin milli savaş uçağının ikinci uçuş testini başarıyla tamamladığı belirtildi. Yazıda 10 bin feet yükseklikte 14 dakika boyunca havada kalan ve 426 km hıza ulaşan KAAN'ın performansının sıra dışı olduğu belirtilirken olağanüstü bir ilerleme söz konusu olduğuna vurgu yapıldı.

Şubat 2023 tarihinden itibaren testlere devam eden KAAN'ın 55 bin feet yükseklikte saatte 2 bin 222 km hıza ulaşması bekleniyor. Military Leaks'in yayımladığı analiz yazısında düşük radar seviyesinde manevra kabiliyetine sahip olması ve süper güdümlü füzeler ile donatılmasının an meselesi olduğu belirtildi.

Çift motorlu, düşük görünürlük, sensör füzyonu, hava-hava ve havadan yere hâkimiyetlerde üstün özellikleri bulunan beşinci nesil jet muharip uçak: KAAN

TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-3 TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-3 Haberi Görüntüle

KAAN, F-35'TEN ÇOK DAHA İYİ

Analiz yazısında üstüne basılarak ifade edilen bir diğer konu ise milli muharik uçak KAAN'ın motoru.  çift mora sahip KAAN'ın tüm hava koşullarında faaliyetlerini sürdürebileceği, Türk Hava Kuvvetleri envanterinde buluan F-16'ların yerini dolduracağı belirtildi. Uluslararası piyasalara da sunulması beklenen KAAN için övgülerin ardı arkası gelmedi.

Havada üstün hızına ek olarak 26 bin 215 kg mühimmat taşıyabilme kapasitesi KAAN'ı diğer uçaklardan farklı kılmaya yetiyor. Türkiye'nin savaş uçağındaki gelişmiş AESA radar sistemi, elektronik radar sistemi, yapay zeka ile çalışabilen savaş gücü ve yeni jenerasyon silahlarla isabetli hava çatışmalarına girebilmesi en etkileyici özellikleri arasında.

ABD merkezli Breaking Defense ise 2028 yılında 20 adet KAAN savaş uçağının envantere girebileceğine dikkat çekerek, Türk yetkililer milli jetlerinin F-35 savaş uçağından çok daha iyi olacağını iddia ediyor yorumunda bulundu. Yazının devamında ise F-35'in tek motorlu itiş gücüne karşın KAAN'ın çift motorlu itiş gücüne sahip olduğuna dikkat çekiyorlar ifadeleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

1

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading