Yandex Metrica

ABD'den yerli savaş uçağı KAAN incelemesi: Türklere sakın bulaşmayın

ABD'den yerli savaş uçağı KAAN incelemesi: Türklere sakın bulaşmayın

YouTube'da 1.5 milyon abonesi bulunan eski ABD askeri Chris Cappy, Türkiye'nin yerli savaş uçağı KAAN'ı tarafsız ve detaylı şekilde inceledi. Askeri tarih meraklısı olan Chris, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı geliştiren 4. ülke olmasının küçümsenmeyecek bir şey olduğu vurgulayarak  yaptığı incelemeler sonucunda TUSAŞ üretimi KAAN hakkında 'Türkiye'nin yerli savaş uçağı bir silahtan daha fazlası' ifadesinde bulundu.  

Dünya

25.04.2024, 11:57

Eski ABD askeri olan Chris Cappy, 1.5 milyon abonesi bulunan YouTube kanalı üzerinden tarafsız olarak TUSAŞ üretimi Yerli Savaş Uçağı KAAN'ı yorumladı. Türkiye'nin havacılıkta altın çağını yaşadığını, dünyada çok üst düzey bir sıralamaya geldiğini belirtti.

Türkiye'nin Rusya'dan S400 kısa-orta-uzun menzilli hava savunma sistemini almasının ardından ABD, Türkiye'yi F-35 programından çıkartıp, F-35 satmama kararı almıştı. ABD'nin aldığı bu karara Türk mühendisleri 'Tokat' niteliğinde cevap verdi. BAYKAR, ROKETSAN, TUSAŞ gibi savunma sanayisinin öncü firmaları, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkardığına pişman etmiş durumda.

Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya kucak açtı Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 5. NESİL SAVAŞ UÇAĞINA SAHİP 4. SÜPER GÜÇ

Türkiye'nin 5. Nesil Muharip Savaş Uçağı KAAN'a övgüler yağdıran eski ABD'li asker Chris Cappy, 5. nesil jete sahip olan ülkelerin sadece ABD, Rusya ve Çin gibi süper güç olduğunu vurgularken, Türkiye'nin 4. ülke olmasına dikkat çekti.

Chris, ''Sanırım insanlar Türkiye'nin yaptığının aslında ne kadar çılgınca olduğunu anlamıyorlar. 5. nesil Jet'e sahip olan diğer ülkeler sadece ABD, Rusya ve Çin gibi süper güçler. Türkiye 4'üncü ülke oldu. Hatta Türk Jeti, 6. Nesil Jetlerde bulunması gereken özelliklere zaten sahip, bu da onu daha ileri teknolojiye sahip ilk 5.5 Nesil jet yapıyor'' ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

''TÜRK MÜHENDİSLER F35, F135, F22 VE F119 MOTORUNU TASARLADILAR''

Eski ABD'li asker Chris Cappy, ''Bilmeyenler için söylüyorum, Türk mühendisler ABD'de 5. nesil programın tasarımına çok yardımcı oldular ve önemli roller üstlendiler. F35 için F135 motoru ve F22 için F119 motoru. Her iki platformda da jet motoru tamircisi olduğum için motor hattında her gün Türk mühendislerle çalıştım. Artık bizimle çalışmadıkları ve programdan çıktıkları günü iyi hatırlıyorum. İyi bir jet yapabileceklerini %1000 biliyorum. Çünkü bizimkini inşa etmemize yardım ettiler'' ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İYİ İŞ ÇIKARDI

Savunma alanında kendi kendine yetebilmek son derece temel bir savunma meselesidir. Türkiye'nin dünyaya yön verdiği diğer alanlardan birisi ise Dron'ların taktiksel kullanımı oldu. ABD, SİHA'larını operasyonel seviyede kullandı fakat Türkiye savaş alanı birimlerini yok etmek için kullandı.

Eski ABD'li asker Chris ise Türkiye'nin savunma sanayisi hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'ye iyi niyetle iyi şanslar diliyorum. Bir ülke kendi uçağını üretebiliyorsa, o uçağa giren bilgili insanları ve teknolojiyi gösterir. TÜRKİYE iyi iş çıkardı".

İspanya'da karar günü! Sánchez istifa edecek mi? İspanya'da karar günü! Sánchez istifa edecek mi? Haberi Görüntüle

UKRAYNA BAĞIŞ PARASIYLA KAAN'A TALİP OLDU

Ukrayna, Türkiye'yi F-35 programından çıkaran ABD ve Avrupa'nın savaş için bağışladığı paralar ile TUSAŞ üretimi yerli savaş uçağı KAAN'a talip oldu. Eski ABD'li asker Chris Cappy ise bu duruma 'İronik' cevabını verdi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar KAAN'ı satın almadıklarını duyrarak şu ifadeleri kullandı. 'Sadece satın almakla kalmayacağız, kullanacağız da. Nerede kullanacağımızı da biliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bognar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;

''KAAN’ın F35 ile F22 ile rekabet edebilecek tam potansiyele sahip olabileceğine inanıyorum ve bu da geleceğin hikâyesi. Bu yüzden dediğimiz gibi bunu bir başarı hikâyesi haline getirmeyi başarırsak ve hem doğu hem de Batı’daki üçüncü tarafların etki etmesini önlersek bölgedeki en güçlülerden biri olacağız''

Habere Tepki Ver

12

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading