Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP Hatay'da kan kaybediyor! Son ankette Lütfü Savaş fark yedi

CHP Hatay'da kan kaybediyor! Son ankette Lütfü Savaş fark yedi

Seçimler için son dönemece girilirken sonucu en çok merak edilen illerin başında Hatay geliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay'da yapılan araştırmadan çıkan sonuç ise hayli dikkat çekici. Lütfü Savaş'ın yüzde 37,0'lık oy aldığı araştırmada, AK Parti adayı Mehmet Öntürk'ü tercih edenlerin oranı yüzde 50.8 oldu.

Politika

30.03.2024, 20:55

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Türkiye, Pazar günü sandık başına gidecek ve yerel yöneticileri belirlemek için oyunu kullanacak.

Büyükşehirler başta omak üzere birçok ilde hangi partinin belediye başkan adayı yarışı önde götürüyor?

Herkes bu soruya yanıt ararken anket şirketleri, vatandaşın nabzını ölçüyor.

Seçimler için son dönemece girilirken sonucu en çok merak edilen illerin başında Hatay geliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay'da son yapılan araştırmadan çıkan sonuç ise hayli dikkat çekici.

İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti Haberi Görüntüle

CHP, HATAY'I KAYBEDİYOR

GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, Hatay anket sonuçlarını paylaştı. Ankete göre; CHP,  2019 yılında yüzde 55 ile kazandığı Hatay'ı kaybetmek üzere. Hatay'da yapılan araştırmada vatandaşa "Bu pazar bir yerel seçim olsa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti Haberi Görüntüle

ARADAKİ FARK AÇILIYOR

Anket şirketinin yönelttiği soruya yanıt veren seçmenlerin yüzde 50,8'i tercihini AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'ten yana kullandı. Depremzede vatandaşların yeniden aday gösterildiği için istifasını istediği ve tepki gösterdiği Lütfü Savaş'a destek ise yüzde 37.0'da kaldı. İYİ Parti'nin adayı Nusret Cömert de 3,9. Bir dönem milli takımda da forma giyen eski futbolcu Gökhan Zan ise yüzde 3.2'lik kesimden destek alabildi.

Ankette adayların oy oranları şöyle;

Mehmet Öntürk: %50,8

Lütfü Savaş: %37,0

Gökhan Zan: %3,2

Nusret Cömert: %3,9

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Politika


Loading