Yandex Metrica

Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı

Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı

Meteoroloji, bir haftalık hava tahmini raporlarını yayımladı. Yurt genelinde hafta boyunca sıcaklıkların artması bekleniyor. Bazı bölgelerde mevsim normallerinin 10-15 derece üzerine çıkması öngörülürken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan son dakika uyarısı geldi.

Gündem

27.04.2024, 18:44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22-28 Nisan tarihleri arası hava durumu raporu yayımlarken hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre; hava sıcaklığının güney, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor hatta çamur bile yağabilir. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la neler konuştu? Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'la neler konuştu? Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

SICAKLIKLAR ARTACAK

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de 4 ila 6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkması beklenmektedir.'' 

KPSS sınavı ödemeleri hangi bankaya, nereye yapılır 2024? KPSS sınavı ödemeleri hangi bankaya, nereye yapılır 2024? Haberi Görüntüle

BU SAATLER ARASINDA DIŞARI ÇIKMAYIN

Açıklamanın devamında ''Meteorolojik veriler doğrultusunda; Ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için daha duyarlı olunmasını, Özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamalarını istirham ediyorum.'' denildi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yeni haftanın hava durumuna ilişkin diklkat çeken uyarılarda bulundu.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 8 çeteye baskın! Mafyacılık oynayan 42 kişi yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu: 8 çeteye baskın! Mafyacılık oynayan 42 kişi... Haberi Görüntüle

''YAĞIŞLAR GÖRECEĞİZ''

"Yeni haftada dar alanda yağışları göreceğiz.'' diyen Tekin, şunları kaydetti;

''Özellikle pazartesi ve salı günü ülkemizin batı kesiminde İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleride sağanak, salı günü ise Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz'in batısında sağanak göreceğiz. Çarşamba günü ise yağışlar ara verecek, parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak."

İzleyenler şaşkına döndü! CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane'de oyunculara taş çıkartacak 1 Mayıs tiyatrosu! İzleyenler şaşkına döndü! CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane'de oyunculara taş... Haberi Görüntüle

3 BÜYÜK İLDE HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul ve İzmir'de yağış beklendiğini, Ankara'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını aktaran Tekin, "Başkent'te üç gün boyunca yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklığı pazartesi günü 22 derece, çarşamba günü ise 32 dereceye kadar çıkacak. İstanbul'a baktığımızda önümüzdeki iki gün boyunca sağanak geçişleri görülecek. İzmir'de pazartesi günü sağanak var. Salı ve çarşamba yağış beklemiyoruz."Toz taşınımı bekleniyor.'' dedi.

Son dakika: MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın elebaşlarından Sedat Aksu öldürüldü Son dakika: MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın elebaşlarından Sedat Aksu... Haberi Görüntüle

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bazı bölgelere toz taşınımı uyarısı yapan Tekin, şu ifadeleri kullandı;

"Pazartesi günü Kıyı Ege’de, salı günü Ege Bölgesi, Batı Akdeniz’in batısında, çarşamba günü ise İç Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi genelinde toz taşınımı mevcut. Toz taşınımın sebep olabileceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading