Yandex Metrica

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek

Milli Uzay Programı kapsamında çalışmalarını sürdüren Türkiye, Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilke daha imza atıyor. Türk devleteri ortak uydu üreterek bu alandaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla mühendislerden oluşan özel bir ekip kurmak için düğmeye bastı.

Dünya

07.05.2024, 20:48

Türk devletlerinin uzaya göndereceği ortak uydu projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi karara eklendi Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi... Haberi Görüntüle

UZAY KAMPI TÜRKİYE

Space Technology Conference kapsamındaki TDT Uzay Ajansları 3. Toplantısı için geldiği Ankara'da değerlendirmede bulunan Azimov, uzayın keşfiyle ilgili birçok konuyu ele alarak bazı mevzularda anlaştıklarını bildirdi.

Sözlerine devam eden Azimov, Bursa'da geçen yıl gerçekleştirilen ve çok güzel geri dönüşler aldıkları Uzay Kampı Türkiye (Space Camp Turkiye) etkinliğinin ikincisinin yerine ilişkin de değerlendirmeler yaptıklarını dile getirdi.

Filipinlerin mistik adası: Siquijor! Büyücülük, şeytan çıkarma, doğaüstü tedavileri ile ünlü Filipinlerin mistik adası: Siquijor! Büyücülük, şeytan çıkarma, doğaüstü tedavileri ile... Haberi Görüntüle

KÜP UYDU PROJESİ

Bu tür organizasyonların gençlerin bilgi birikimine katkı sağladığını belirten Azimov, "Diğer yandan bu tür etkinlikler dayanışmayı ve ortak geleceğe olan inanç duygusunu artırarak, gençlerin bir araya gelmelerine olanak sağlıyor" dedi.

Geçen yıl TDT olarak "Küp Uydu Projesi" gerçekleştirmek üzere teknik bir çalışma grubu oluşturduklarını belirten Azimov, "Şimdi bu grubun faaliyetinin sonuçlarını tartışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Mirvokhid Azimov, "Toplantıda Türk devletleri adına ortak uydu üzerinde çalışacak mühendislerden özel bir ekibin oluşturulması konusunda mutabakata vardık. Bu ekip, Kazakistan'da araştırma merkezinde faaliyetlerini sürdürecek." dedi.

"Üye devletlerimiz, araştırmalarına başlamak üzere mühendislerini Kazakistan'a gönderecek." diyen Azimov, "Nihai hedefimiz, TDT adına bir küp uydu fırlatmak. Bununla amacımız, üye devletlerimizdeki çevre koşullarını araştırmak ve bazı çalışmaları hayata geçirmek." şeklinde konuştu.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE İLE GURUR DUYDUK"

TDT olarak ayrıca üniversiteler ve araştırma merkezleri arasında uzay araştırmaları konusunda işbirliğinin artırılmasını istediklerini dile getiren Azimov, "Türkiye, teşkilatımız içinde uzay işbirliğinin geliştirilmesine büyük katkı sağlıyor." dedi.

Sözlerine devam eden Azimov, "Türkiye'nin yakın zamanda ilk astronotunu uzaya göndermesinden gurur duyduk. Şimdi de Türksat 6A uydusunu yörüngeye gönderecekler ve bu elbette ülkeye çok fayda sağlayacak. Türkiye'nin uzay alanındaki tecrübesi diğer Türk devletlerimiz için çok faydalı olacaktır. Türkiye tecrübe ve bilgi birikimini paylaşmaya hazır." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading