Yandex Metrica

ABD üssünden dumanlar yükseliyor: Deyrizorda ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye roketli saldırı

ABD üssünden dumanlar yükseliyor: Deyrizorda ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye roketli saldırı

Suriye'nin Deyrizor ilinde konuşlu ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye roketli saldırı düzenlendi.

Dünya

10.02.2024, 00:50

ABD askerlerinin bulunduğu bölgelere saldırılar devam ediyor. Suriye'nin doğusunda bulunan Koniko Gaz Tesisi'nde konuşlu ABD askerlerine roketli saldırı düzenlendi. 

Miçotakis 'Türkiye ziyaretini ertele' çağrılarına kulak asmadı: Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor Miçotakis 'Türkiye ziyaretini ertele' çağrılarına kulak asmadı: Türkiye ile ilişkilerde... Haberi Görüntüle

ABD ÜSSÜNDEN DUMANLAR YÜKSELDİ

Yerel kaynaklar, saldırının İran destekli gruplar tarafından gerçekleştirildiğini bildiriyor. Öğle saatlerinde düzenlenen saldırı sonrası üssün bulunduğu bölgeden dumanların yükseldiği görüldü. Herhangi bir can kaybı ya da zaiyat olup olmadığına yönelik ise bilgi verilmedi. Konuya ilişkin ABD tarafından da bir açıklama yapılmış değil.

Özellikle Haseke ve Deyrizor'da bulunan ABD üsleri sık sık saldırıya uğrıyor. Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading