Yandex Metrica

Sitede Ara

14 il teyakkuzda! Meteoroloji 'Kuvvetli geliyor' diyerek uyardı

14 il teyakkuzda! Meteoroloji 'Kuvvetli geliyor' diyerek uyardı

Ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak hafta boyunca devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle 14 ili "sarı kod" ile uyardı.

Gündem

09.05.2024, 15:39

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 haftalık hava durumu raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre; yurt genelinde sağanak etkili olmaya devam edecek. Sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek. Ankara ve İstanbul'da hafta boyu yağış var, sıcaklık azalacak.

İstanbul'da 3 gün gök gürültülü sağanak var, sıcaklık 17 dereceye düşecek. İzmir'de ise yağış yok, sıcaklık 28 derece olacak.

İYİ Parti’den emniyete kumpasla ilgili açıklama: Devletimizin yanındayız! İYİ Parti’den emniyete kumpasla ilgili açıklama: Devletimizin yanındayız! Haberi Görüntüle

HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK

Meteoroloji'den yapaılan açıklamaya göre; genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde biraz azalacağı, iç ve batı kesimler ile Cuma gününden itibaren ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri) ile Kastamonu çevreleri ve Kırklareli'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Oy çokluğuyla kabul edildi! AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede 'alkol' skandalı! Oy çokluğuyla kabul edildi! AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede 'alkol'... Haberi Görüntüle

ANKARA İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam Ankara'da beklenen gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Eşini ve iki çocuğunu öldürmüştü: Ailesini katleden polisin intihar notu ortaya çıktı! Eşini ve iki çocuğunu öldürmüştü: Ailesini katleden polisin intihar notu... Haberi Görüntüle

14 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak beklenen 14 ili "sarı kod" ile uyardı. İşte o iller...

Adana, Ankara, Antalya, Çankırı, Mersin, Kırşehir, Nevşehir, Kastamonu, Konya, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Yozgat, Karaman

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading