Yandex Metrica

Taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? 2024 Taşeron işçi kadro şartları neler, kimler kadrolu işçi olabilir? Belediye ve karayolları işçilerine ne zaman kadro hakkı verilecek?

Taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? 2024 Taşeron işçi kadro şartları neler, kimler kadrolu işçi olabilir? Belediye ve karayolları işçilerine ne zaman kadro hakkı verilecek?

29 Şubat 2024 tarihinde taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye, karayolları ve enerji sektöründe çalışan 90.000 taşeron işçi, kadrolu çalışabilmek için haberleri takip etmeye başladı. Taşeron işçilere geçtiğimiz dönemlerde 1 milyon kişiye kadar kadro imkanı sunulmuştu. Taşeron işçiler, gözünü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki kanun teklifine çevirdi. Taşeron işçiler, ''Taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek, 2024 Taşeron işçi kadro şartları neler, kimler kadrolu işçi olabilir? Belediye ve karayolları işçilerine ne zaman kadro hakkı verilecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Ekonomi

05.05.2024, 11:21

Taşeron işçiler gelecek kadro haberlerine odaklanmış durumda. Taşeron işçilerin merakla beklediği ''Taşeron işçilere kadro'' imkanı Torba Yasa kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de görüşülmeye hazırlanıyor. Torba Yasanın ikinci bölümünde 43 madde arasında yer alan taşeron işçilere kadro imkanı, taşeron işçiler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki taşeron işçilere kadro imkanı ne zaman verilecek? Taşeron işçiye kadro şartları neler olacak, kimleri kapsayacak?

100 bin kişiye yakın taşeron işçinin beklediği, taşeron işçilere kadro konusunda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinin devam ettiği bildirildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, ekonomiye ilişkin önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik torba kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Toplantının konularından birisi ise 90 bin taşeron işçi için kadro imkanı oldu. Taşeron işçilerin mali ve sosyal haklarında yapılacak olan iyileştirmeler, bu düzenlemenin önemini arttırmış durumda.

Son dakika: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Bakanlık ceza yağdırdı Son dakika: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Bakanlık... Haberi Görüntüle

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Taşeron işçilere kadro verilme haberleri, iş güvencesinin yanı sıra mali ve sosyal haklarda da önemli iyileştirmeleri yanında getirecek. Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek olan ''Taşeron işçilere kadro imkanı'' büyük bir önem taşıyor.

Taşeron işçiler, ''Taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek, 2024 Taşeron işçi kadro şartları neler, kimler kadrolu işçi olabilir? Belediye ve karayolları işçilerine ne zaman kadro hakkı verilecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Ankara'da yaşayanları kızdıracak karar: 7 bin lira ödemek zorundasınız Ankara'da yaşayanları kızdıracak karar: 7 bin lira ödemek zorundasınız Haberi Görüntüle

TAŞERON BELEDİYE VE KARAYOLLARI İŞÇİSİ NASIL KADROLU ÇALIŞAN OLUR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''Birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz'' ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan personel sayısının ise 460 bin olduğunu açıkladı.

Kulislerden sızdı! Elektriğe okkalı zam geliyor Kulislerden sızdı! Elektriğe okkalı zam geliyor Haberi Görüntüle

TORBA YASADA TAŞERON İŞÇİLERE KADRO DÜZENLEMESİ Mİ GELİYOR?

Torba yasanın getirdiği kadro düzenlemesi, taşeron işçilere yönelik olacak. Belediye ve karayollarında taşeron olarak çalışan ve uzun yıllardır kadro bekleyen taşeron işçiler, Gelecek düzenleme ile birlikte kadrolu çalışan olmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading