Yandex Metrica

Yeni VAR sorumlusu, MHK üyesi kim oldu? Cem Satman kimdir?

Yeni VAR sorumlusu, MHK üyesi kim oldu? Cem Satman kimdir?

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu'nda görevli olan Dr. Cem Satman'a dair arama motorlarında araştırmalar son sürat devam ediyor. Cem Satman yeni VAR sorumlusu olarak göreve başlayacak. Peki, Yeni VAR sorumlusu, MHK üyesi kim oldu? Cem Satman kimdir?

Spor

11.03.2024, 16:49

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yönetici olan Dr. Cem Satman'ın hayatı merak ediliyor. Birçok spor dalıyla uğraşan ve uzun yıllar Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Cem Satman hakkında arama motorlarında araştırılıyor. Cem Satman yeni VAR sorumlusu olarak göreve başlayacak. Peki, Yeni VAR sorumlusu, MHK üyesi kim oldu? Cem Satman kimdir?

Fenerbahçe resmen KAP'a bildirdi: Transfer görüşmeleri başladı Fenerbahçe resmen KAP'a bildirdi: Transfer görüşmeleri başladı Haberi Görüntüle

YENİ VAR SORUMLUSU KİM OLDU?

Yeni VAR sorumlusu Cem Satman oldu.

Galatasaray'dan bomba transfer: Hedef İngiltere Galatasaray'dan bomba transfer: Hedef İngiltere Haberi Görüntüle

CEM SATMAN KİMDİR?

1976 yılında Ankara'da doğan 48 yaşındaki Cem Satman, Ankara Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Lisans eğitimini tamamlamış, ardından aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde Eğitim Psikolojisi alanında Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini elde etmiştir. Ayrıca İngiltere'de dil eğitimi alarak uluslararası bir perspektif kazanmıştır.

Futbola Ankara Demirspor altyapısında başlayan Satman, sporculuk kariyerini sürdürmüş ve 14 yıl süreyle Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmıştır. Bu süreçte Süper Lig ve FIFA Yardımcı Hakemliği gibi önemli görevlerde bulunmuş, futbol hakemliği alanında deneyim kazanmıştır.

Dr. Cem Satman, futbol hakemliği, eğitim ve eğitim psikolojisi konularında çeşitli eserler ve bilimsel makaleler kaleme almış, bu alandaki çevirileriyle de bilinirlik kazanmıştır. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde görev alan UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in fitness ekibinde yer alarak, futbolcularda fiziksel kondisyonun geliştirilmesi konusunda etkin bir rol üstlenmiştir.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde hangi takımlar tur atladı? Şampiyonlar Ligi elemelerinde hangi takımlar tur atladı? Haberi Görüntüle

CEM SATMAN KARİYERİ NE?

Cem Satman, doğa sporları, skydiving ve tüple dalış gibi sporlar ile ilgilendiğini ve TFF'nin sitesinde yer alan bir röportajında;

"Gelecek planlarım sadece hakemlikle ilgili değil. İngiliz spor psikoloğu Dr. Richard Cox'la 2000 yılında tanışmıştım. Halen de görüşmeye devam ediyorum. Bana kariyer planlamamı 5'er yıllık yapmam tavsiyesinde bulunmuştu. Benim yaşamımda 2010'dan 2015'e kadar bir plan var. Ancak bu noktada hakemlik çok önemli bir renk olsa da ana renk değil. Zaten hakemliği ana renk olarak alırsanız mutsuzluğa davetiye çıkartırsınız. Benim için hedef bir sonraki maçımı başarıyla tamamlamak. Yaşadığım sıkıntılı süreç bana onun ötesinde bir hedef koymamayı öğretti. Bir sonraki maç benim için en önemli maçtır ve uzun vadeli hedeflere ulaşmak için ilk önce bu görevin başarıyla tamamlanması gerekir. Hakemliğimde bugünümü dünüm belirledi, ancak yarınımı belirleyecek olan da bugünüm. Elbette geçmişteki başarılarınız bir miktar kredi sağlıyor ama en önemli şey bugünkü performans düzeyiniz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading