Yandex Metrica

Sitede Ara

Ve o gün geldi: Düğüm bugün çözülecek: İşte şampiyonluk senaryoları...

Ve o gün geldi: Düğüm bugün çözülecek: İşte şampiyonluk senaryoları...

2023-2024 Trendyol Süper Lig sezonunda şampiyonluk düğümünün çözüleceği son hafta geldi, çattı. Lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe'da Konya'dan gelecek güzel haberleri beklerken, Galatasaray küme düşme hattında bulunan rakibinden en az bir puan almak için sahaya çıkacak. 

Spor

26.05.2024, 21:49

Son haftaya kadar nefesleri kesen Trendyol Süper Lig'de şampiyon bugün oynanacak son maçlar sonunda belli olacak. Şampiyonluk kupasını müzesine götürmek için sezon başından beri kıyasıya mücadele veren ezeli rakipler şampiyonluk ateşini son maça kadar canlı tuttu. Peki hangi senaryolar hangi takımı şampiyon yapar?

99 puanda bulunan lider Galatasaray ile ezerli rakibi arasında 3 puanlık bir fark mevcut. İkili avarajda rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe, 41 puanla küme düşme ihtimali bulunan Konyaspor'dan bir sürpriz bekliyor. 

Süper Lig ekibine FIFA'dan büyük şok! 3 sezon transfer yasağı Süper Lig ekibine FIFA'dan büyük şok! 3 sezon transfer yasağı Haberi Görüntüle

ŞAMPİYONLUK SENARYOSU

Küme düşme hattında bulunan rakipleri ile arasında sadece 1 puan olan Konyaspor, Galatasaray maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Konyaspor'un Galatasaray'ı yenmesi halinde gözler İstanbul'a çevrilecek. Fenerbahçe, ligden düşmesi kesinleşen İstanbulspor'u yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Bir diğer senaryoda ise Galatasaray, Konyaspor'dan 1 veya daha fazla puan alması durumunda, Fenerbahçe'nin karşılaşmasına bakmaksızın şampiyonluk kupasını müzesine götürecek. 

Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst dönemi başlıyor Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst dönemi başlıyor Haberi Görüntüle

"GOLÜ ERKEN BULMALIYIZ"

Konyaspor maçı öncesi öğrencilerine uyarılarda bulunan Okan Buruk'un, "lk dakikadan itibaren baskı yapmalı ve golü erken bulmalıyız" dediği öğrenildi.

Şampiyonluk haftasında Galatasaray’a, Konyaspor deplasmanında şampiyonluğa ulaşması için bir puan yetse de Teknik Direktör Okan Buruk’un düşüncesinin farklı olduğu öğrenildi. Beraberliği düşünmenin riskli olduğunu düşünen Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu, hafta boyunca oyuncularıyla yaptığı toplantıda ilk dakikadan itibaren baskı istediği öğrenildi.

Oyuncularına dünkü idman öncesinde son uyarılarını yapan Buruk, "Bütün bir sezon büyük emek verdik ve son 90 dakikamıza geldik. Artık o çok istediğimiz kupa için son düzlükteyiz. Büyük bir performans ortaya koydunuz ve siz bu şampiyonluğu hak ettiniz. 

Rakibimiz ligde kalma mücadelesi veriyor. Hafta içinde çıkan haberlerde oyunculara yüksek primler vaat edildiğini hepimiz okuduk. Çok motiveler ve bizi zor bir karşılaşma bekliyor. Bu nedenle geçen haftaki hataları tekrarlamamız gerekiyor. Erken atacağımız bir gol çok önemli. Skor avantajını erken elimize alırsak bu bizi çok rahatlatır." ifadelerini kullandı.

İtalyanlar resmen açıkladı: İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ı karşı karşıya getiren isim İtalyanlar resmen açıkladı: İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ı karşı karşıya getiren... Haberi Görüntüle

SON DÜDÜĞE KADAR SAVAŞIN

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ise, Öncelikle şunu söylemeliyim sonuç ne olursa olsun hepinizle gurur duyuyorum. Uzun süre 10 kişi mücadele edip Galatasaray’ı evinde yenmemiz ne kadar kaliteli ve inanmış bir kadroya sahip olduğumuzu gösterdi. 

Evet her şey bizim elimizde değil. Rakibimiz bir puan alması halinde bile şampiyon olacak. Ama bizim de hala şansımız devam ediyor. Her zaman sürpriz sonuçlar çıktı, çıkmaya devam edecek. Bunu sahada hiç unutmayım ve son düdüğe kadar savaşın.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Spor


Loading