Yandex Metrica

Ve İtalyanlar resmen duyurdu: Hakan Çalhanoğlu Galatasaray'a transfer oluyor

Ve İtalyanlar resmen duyurdu: Hakan Çalhanoğlu Galatasaray'a transfer oluyor

Hakan Çalhanoğlu'nun Galatasaray'a transferini İtalyan basını duyurdu. Inter'deki mali ve yönetimsel belirsizliklerin nasıl sonuçlanacağı, futbol dünyasında büyük bir merak konusu olurken, Galatasaray'ın bu krizi fırsata çevirip Çalhanoğlu'nu renklerine bağlamak için harekete geçtiği duyuruldu. İşte İnter'deki kriz, Galatasaray'ın hamlesi ve Hakan Çalhanoğlu'nun düşünceleri...

Spor

23.05.2024, 08:05

İtalya Serie A'da şampiyonluğa ulaşan Inter'in başarılı futbolcusu Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray ile transfer görüşmelerine başladı. Milli takımın kaptanı Çalhanoğlu'nun, kulübü Inter'in mali sorunları nedeniyle Galatasaray'a sıcak baktığı belirtiliyor. Inter'in Çinli sahiplerinin 368 milyon euroluk borcunu ödeyememesi ve ABD'li fon şirketi Oaktree Capital'in kulübe el koyması, transfer sürecini hızlandırdı.

Erden Timur görevinden ayrıldı! Dayanmamın tek nedeni Galatasaray... Erden Timur görevinden ayrıldı! Dayanmamın tek nedeni Galatasaray... Haberi Görüntüle

BORÇ KRİZİ İNTER'İ SARSIYOR

Suning Group'un, Oaktree Capital'e olan 368 milyon euroluk borcunu ödeyememesi, Inter'in yönetiminde büyük bir değişime neden oldu. Oaktree Capital'in kulübü devralması, hem oyuncular hem de taraftarlar arasında endişe yarattı. Yeni yönetimin nasıl bir yol izleyeceği, Inter'in geleceği açısından belirsizlik taşıyor.

EURO 2024'te salgın hastalık riski EURO 2024'te salgın hastalık riski Haberi Görüntüle

GALATASARAY TRANSFER İÇİN HAREKETE GEÇTİ: KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Galatasaray, Inter'in yaşadığı mali sıkıntıları fırsata çevirerek Hakan Çalhanoğlu'nu kadrosuna katmak için harekete geçti. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması ve Avrupa'da başarı hedeflemesi, Çalhanoğlu için cazip bir seçenek oluşturuyor. Küçüklüğünden beri Galatasaray taraftarı olan Çalhanoğlu'nun bu teklife olumlu bakabileceği iddia ediliyor. İtalyanlar "Hakan Çalhanoğlu Galatasaray'a transfer oluyor" diyerek transferin büyük ihtimalle Galatasaray ve Hakan Çalhanoğlu'nun el sıkışmasıyla sonuçlanacağını öne sürüyor.

Aziz Yıldırım'dan seçim sonucuyla ilgili ilk açıklama Aziz Yıldırım'dan seçim sonucuyla ilgili ilk açıklama Haberi Görüntüle

HAKAN ÇALHANOĞLU'NUN GALATASARAY'A BAKIŞI

Hakan Çalhanoğlu CBS'ye verdiği röportajda "Galatasaray'da forma giymeyi hayal ediyor musun?" sorusuna "Dürüst olmam gerekirse hayır. Avrupa'da oynamayı seviyorum. Tüm hedefim kariyerimi Avrupa'da geçirmek, en üst seviyede kalmak. Türkiye Süper Ligi'ni takip ediyorum. Geçen ay olanlardan daha iyi işler yaparlar diye umuyorum" ifadelerini kullanmış ve geniş kitlelerce sosyal medyadan tepki toplamış ve linç edilmişti.

Milli yıldız karşılaştığı tepki ve lincin ardından "Galatasaray'a duyduğum sevgiyi, saygıyı hiçbir zaman saklamadım." ifadelerini kullanarak şöyle bir açıklamada bulunmuştu:

"Dün bir röportajda kullandığım ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirtmek istiyorum.
Bu yanlış anlaşılmanın dil farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum.
Her zaman şeffaf ve dürüstlüğü prensip edinmiş biri olarak herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep vermemek adına bu açıklamayı yapmam gerek.
Ben her zaman dürüstlüğe önem verdim ve Galatasaray'a duyduğum sevgiyi, saygıyı hiçbir zaman saklamadım.
Hiçbir kulübe hiçbir zaman bir saygısızlık yapmam söz konusu olmadı, olamaz.
Söylediklerim bir kulüp özelinde değil, ülke futbolumuzun gelişmesi temennisi özelindeydi.
Son aylarda ülkemiz futbolunda yaşananlar herkesin malumu. Bu yaşananların marka değerimizi olumsuz etkilediği de çok açık.
Benim en büyük temennim ülke futbolunda herkesin bir araya gelip futbolumuzun seviyesini yukarı çekmesi. Çünkü bu yaşananların tek zararının kendimize olduğu ortada.
Eğer futbolumuzu hak ettiği yere getirirsek zaten Dünya üzerindeki her futbolcu Türkiye'de oynamak isteyecektir, genç yaşlarında dahi.
Bunu başaracak potansiyelimiz, Avrupa'nın en iyi takımlarıyla Şampiyonlar Ligi'nde rekabet edebilecek kapasitemiz var. Yeter ki ülkece artık bunu yapmaya karar verelim.
Söylediklerim bundan ibaretti.
Saygılarımla."

Bu açıklama ile beraber Galatasaray camiasının ve taraftarının gönlünü alan Hakan Çalhanoğlu yine transfere yönelik kapıları kapamadan bir süre daha Avrupa'da oynamak istediğinin mesajını dolaylı yolla aktarmıştı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında Hakan Çalhanoğlu'nun geleceğe yönelik transfere açık kapı bırakması Galatasaray taraftarları arasında heyecan yaratırken, transfer ihtimalini güçlendirmişti.

Son dakika... Fenerbahçe'den Mourinho paylaşımı: Portekizli hoca bugün İstanbul'a gelecek Son dakika... Fenerbahçe'den Mourinho paylaşımı: Portekizli hoca bugün İstanbul'a gelecek Haberi Görüntüle

İNTER'DEKİ BELİRSİZLİK VE TARAFTARIN ENDİŞESİ

Oaktree Capital'in kulübü devralmasının ardından Inter'de neler yaşanacağı büyük merak konusu haline geldi. Taraftarlar, yeni yönetimin kulübe yatırım yapmaktan kaçınabileceği ve küçülmeye gidebileceği ihtimali karşısında endişe içinde. Bu durum, Hakan Çalhanoğlu'nun da içinde olduğu Inter'in yıldız oyuncularını da belirsiz bir gelecekle karşı karşıya bırakıyor.

Son dakika... Real Madrid, Fransız yıldız Mbappe'nin transferini açıkladı, resmi site çöktü Son dakika... Real Madrid, Fransız yıldız Mbappe'nin transferini açıkladı, resmi... Haberi Görüntüle

GALATASARAY'IN HAKAN ÇALHANOĞLU HEDEFİ

Galatasaray, önümüzdeki sezon Avrupa'da kupa hedefiyle yola çıkmaya hazırlanıyor. Galatasaray, bu süreçte Hakan Çalhanoğlu gibi tecrübeli bir oyuncuyu kadrosuna katarak futbol takımının hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım atmak istiyor. 

Trabzonspor'dan son şans! Başka teklif yok Trabzonspor'dan son şans! Başka teklif yok Haberi Görüntüle

İTALYA SERIE A'DA EN İYİLER ARASINDA

Çalhanoğlu, bu sezon Inter formasıyla çıktığı 39 resmi maçta 15 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Bu sezonki başarılı performansıyla dikkat çeken Hakan Çalhanoğlu, İtalya Serie A'da yılın en iyi orta saha oyuncusu ödülüne aday gösterildi.

Diğer adaylar arasında Atalanta'dan Teun Koopmeiners ve Milan'dan Christian Pulisic de yer alıyor.

Hakan Çalhanoğlu'nun Galatasaray'a transfer olup olmayacağı ve Inter'deki belirsizliklerin nasıl sonuçlanacağı, futbol dünyasında büyük bir merak konusu. Galatasaray taraftarları, milli yıldızın Türkiye'ye transfer olma ihtimali karşısında heyecanla bekliyor. Inter'deki mali krizin ve yönetim değişikliğinin, Çalhanoğlu'nun kararını nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Süper Lig hakemi Mahalle Ligi'ne Süper Lig hakemi Mahalle Ligi'ne Haberi Görüntüle

HAKAN ÇALHANOĞLU KİMDİR? İŞTE BAŞARILARI VE KARİYER YOLCULUĞU...

Hakan Çalhanoğlu 8 Şubat 1994'te , Almanya'da doğmul ve yetişmiş Türk milli futbolcudur ve Serie A takımlarından Inter'de on numara pozisyonunda oynamaktadır.

Jose Mourinho (The Special One) Fenerbahçe için İstanbul'a geldi! Jose Mourinho (The Special One) Fenerbahçe için İstanbul'a geldi! Haberi Görüntüle

KARİYERİ - OYNADIĞI TAKIMLAR

  • İlk Yılları

Mannheim doğumlu olan Çalhanoğlu, futbol kariyerine Waldhof Mannheim altyapısında başladı. 2009 yılında Karlsruher altyapısına transfer olarak U-17 takımında, ardından U-19 takımında forma giydi.

  • Karlsruher

2011-12 sezonunda A takımla antrenmanlara çıkan Çalhanoğlu, FC Schaffhausen ile oynanan hazırlık maçında ilk kez forma giydi. 5 Şubat 2012'de FC Erzgebirge Aue'ye karşı oynadığı maçta iki asist yaparak dikkat çekti. 2012-13 sezonunda attığı 17 golle Karlsruhe'nin 2. Bundesliga'ya yükselmesinde önemli rol oynadı ve yılın en iyi 3. Liga futbolcusu seçildi.

  • Hamburg

14 Ağustos 2012'de Hamburg'a transfer oldu ancak sezonu Karlsruhe'de kiralık olarak tamamladı. 2013-14 sezonunda Hamburg formasıyla Bundesliga'da dikkat çekici performanslar sergiledi.

  • Bayer Leverkusen

4 Temmuz 2014'te Bayer Leverkusen ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. İlk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi play-off maçında Kopenhag'a karşı attı. Frikik golleri ve oyun zekasıyla öne çıktı, Bundesliga tarihinin en iyi frikik atan oyuncularından biri olarak gösterildi. FIFA'dan aldığı 4 ay men cezası ile de gündeme geldi.

  • Milan

2 Temmuz 2017'de Milan ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Çalhanoğlu, burada başarılı performansını sürdürdü ve takımın önemli oyuncularından biri haline geldi.

  • Inter

21 Haziran 2021'de Inter'e transfer olduğunu açıkladı ve 22 Haziran'da 3 yıllık sözleşme imzaladı. Inter ile Serie A ve İtalya Süper Kupa kazandı.

Ali Koç seçime kısa süre kala neden aday olduğunu açıkladı! Ali Koç seçime kısa süre kala neden aday olduğunu açıkladı! Haberi Görüntüle

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Çalhanoğlu, Türkiye milli futbol takımını seçti. U-16'dan başlayarak çeşitli yaş gruplarında forma giydi. 2013 yılında Türkiye milli futbol takımı aday kadrosuna çağrıldı ve A milli takım seviyesinde önemli maçlarda goller attı. Özellikle frikik golleriyle tanındı.

İtalya - Türkiye maçı bugün mü, hangi kanalda, saat kaçta? İtalya - Türkiye maçı bugün mü, hangi kanalda, saat kaçta? Haberi Görüntüle

KULÜP KARİYERİNDEKİ İSTATİSTİKLERİ

  • Karlsruher: 50 maç, 17 gol
  • Hamburg: 32 maç, 11 gol
  • Bayer Leverkusen: 79 maç, 17 gol
  • Milan: 135 maç, 22 gol
  • Inter: 80 maç, 15 gol
Fenerbahçe cephesinde başkanlık seçimi tahmini! Aziz Yıldırım mı, Ali Koç mu kazanacak? Fenerbahçe cephesinde başkanlık seçimi tahmini! Aziz Yıldırım mı, Ali Koç... Haberi Görüntüle

Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçı bugün mü, saat kaçta? Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçı bugün mü, saat kaçta? Haberi Görüntüle

MİLLİ TAKIM KARİYERİNDEKİ İSTATİSTİKLERİ

  • Türkiye: 84 maç, 18 gol

Çalhanoğlu, kariyeri boyunca oynadığı her takımda önemli katkılar sağladı ve milli takımda da başarılı performanslar sergiledi.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading