Yandex Metrica

VAR sistemi yetmedi! Hakemler artık yalan makinesine bağlanacak

VAR sistemi yetmedi! Hakemler artık yalan makinesine bağlanacak

Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada sorun haline gelen hakem kararları artarak devam ediyor. VAR sistemiyle bu hataların önüne geçilmeye çalışılsa da bazı hatalar daha fazla gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu kapsamda sunulan onca yeniliğin ardından şimdi de hakemlerin yalan makinesine bağlanması konusunda karar çıktı. Tüm dünyada konuşulan bu sistem ilk olarak o ligde uygulanacak. İşte detaylar...

Spor

18.04.2024, 10:43

VAR sistemiyle birlikte hakem hatalarını ve tartışmalarını en aza indirilmesi amaçlansa da gün geçtikçe hakem kararlarına olan güven tüm dünyada azalmış durumda.

Büyük bir taraftar ve yönetim baskısı altında görev yapmaya çalışan hakemler ile ilgili olay olacak bir karara imza atıldı. 

İsmail Kartal Krunic'e fena takıldı! Öyle bir karar aldı ki... İsmail Kartal Krunic'e fena takıldı! Öyle bir karar aldı ki... Haberi Görüntüle

VAR SİSTEMİ SORUNLARI ÇÖZMEDİ

VAR sistemi uygulanmaya başladığı günden bu yana kimi kararları takdir edildi kimi kararları ise büyük bir tartışmaya neden oldu. Bazı kulüplerin hakem ile VAR arasında konuşulanların açıklamasını istemesinin ardından o arada yapılan konuşmalar kamuoyu ile paylaşılma kararı alındı. Öte yandan Türkiye'de yeni bir kararla VAR odasına yabancı hakem getirildi.

Olympiakos'un hocasından Fenerbahçe'ye büyük oyun! Maçtaki taktiğini açıkladı Olympiakos'un hocasından Fenerbahçe'ye büyük oyun! Maçtaki taktiğini açıkladı Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DAN HAKEMLERE OLAY HAMLE

Hakemlerle ilgili tartışmaların önüne geçemeyen Ukrayna'da Futbol Federasyonu Başkanı Adriy Shevhenko hiç duyulmamış bir uygulama başlattı.

Yusuf Yazıcı'dan Fenerbahçe ve transfer mesajı Yusuf Yazıcı'dan Fenerbahçe ve transfer mesajı Haberi Görüntüle

HAKEMLER YALAN MAKİNASINA BAĞLANACAK

Ukrayna Futbol Federasyonu, hakemleri yalan makinesine bağlamaya başladı. Makine, kişinin kan basıncı, kan akışı, solunum hızı ve ter tepkilerindeki değişiklikleri ölçerek kişinin doğruyu söyleyip söylemediğini belirliyor.

Bu test esnasında hakemlere ne gibi sorular sorulduğu ise süreci olumsuz etkileyebileceği düşünülerek açıklanmıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece: Son şampiyon Manchester City veda etti Şampiyonlar Ligi'nde bu gece: Son şampiyon Manchester City veda etti Haberi Görüntüle

''TEMİZ BİR SAYFA AÇIYORUZ''

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Shevchenko, yalan makinesi sistemiyle alakalı olarak, "Yalan makinesini, hangi hakemlerle çalışabileceğimizi ve hangileriyle çalışamayacağımızı anlamak için daha fazla bilgi edinme fırsatı olarak görüyoruz" Temiz bir sayfa açıyoruz" diye konuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading