Yandex Metrica

Vanlı Rivaldo devlerin radarında! Genç yıldız performansıyla kendine hayran bıraktı

Vanlı Rivaldo devlerin radarında! Genç yıldız performansıyla kendine hayran bıraktı

Son dakika haberleri... Van'da yaşayan 16 yaşındaki sporcu Ruveyda Gülengül,

Spor

20.03.2024, 22:52

Van'da yaşayan Ruveyda Gülengül, futsal branşındaki başarısıyla adından söz ettiriyor.

Oyun tarzıyla Brezilya'nın eski futbolcularından Brezilyalı Rivaldo'ya benzetilen 16 yaşındaki sporcu, Süper Lig ekiplerinin de ilgisini çekti.

Eiğitim gördüğü Van Şehit Ferhat Arslan Anadolu Lisesi Futsal Takımı'nın kaptanı olan 10.sınıf öğrencisi, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle futsalla tanıştı.

Birçok takımdan teklif almasına rağmen geri çeviren Ruveyda, beden eğitimi öğretmeni olmayı çok istediğini açıkladı.

TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Haberi Görüntüle

RUVEYDA GÜLENGÜL: FUTSAL BENİM HAYATIM

Kendisine yapılan transfer tekliflerini beden eğitimi öğretmeni olmak için sürekli geri çevirdiğini aktaran Ruveyda Gülengül, "Beden eğitimi öğretmenimizin sayesinde 3 yıldır futsal oynuyorum. Sadece futsalla ilgileniyorum, başka spor branşı yok. Futsal, benim hayatımda her zaman olacak. Öncelikle beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum ve iyi bir futbolcu olacağım. İki hayalimi de gerçeğe dönüştüreceğim. Hedefim bu." diye konuştu.

Hayallerini gerçekleştirmek için çok çalıştığını anlatan Ruveyda Gülengül, "Sahada teknik olarak ben aslında kendimi Messi'ye benzetiyorum, arkadaşlarım ise Rivaldo'ya benzetiyor. Transfer teklifleri oluyor ama ben sıcak bakmıyorum. Salon futbolunu çok seviyorum, aktif görüyorum. Futbola gittim, bir gün sürdü. İleride belki olabilir ama hedefim öğretmenlik. Görüşmeler oldu, ikna etmeye çok çalıştılar. Futbolcu yapmak isteyenler geldi, çok görüştü ama ben ilk olarak öğretmen olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Konferans Liginden toplam kaç para kazandı? Fenerbahçe Konferans Liginden toplam kaç para kazandı? Haberi Görüntüle

BABA GÜLENGÜL: RUVEYDA ÖNCÜ OLACAKTIR

Kızına Hakkari, Van ile bazı Süper Lig takımlarından teklif geldiğini ve bunun kendilerini gururlandırdığını aktaran Mehmet Emin Gülengül, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim gibi orta veya kısıtlı aile çocuklarının özellikle kızlarının top oynaması zor. Spor harcamalarında ailelerin imkanları da kısıtlı ama ben elimden geleni yaptım. Zaman zaman teşvik de ediyorum. Önemli kulüplerden çağrılar oldu. Ben de arkadaşları da gitmesini çok istiyoruz. Biraz önyargılı, takımlara gitmek istemiyor, öğretmenlik istiyor. Eğer kızımı ikna edersek, kulüplerde oynamasını sağlarsak, Van gibi doğudaki illerde çocukların önünü açar, onlara örnek olur. Diğer aileler de kendi çocuklarına destek çıkar ve böylece Ruveyda öncü olacaktır. Ama kızımı ikna etmek zor. Onun tek isteği ilk olarak öğretmen olmak, sonra futbolcu."

Konyaspor Kasımpaşa'yı deplasmanda rahat geçti Konyaspor Kasımpaşa'yı deplasmanda rahat geçti Haberi Görüntüle

ÜNLÜ BİR FUTBOLCU OLACAK

Ruveyda'nın futbol yeteneğinden bahseden Özge Teker, "Aslında takım olarak isim benzerliğinden yani Rivaldo ismine çağrışım yaptığı için ilk başlarda 'Rivaldo' diyorduk. Şimdi hem ismini çağrıştırıyor hem de Rivaldo gibi başarılı. Karakterinden dolayı da onu takım olarak Rivaldo'ya benzetiyoruz." ifadelerini kullandı.

Birlikte top koşturduğu Zeynep Aslan da Ruveyda'nın gelecekte ünlü bir futbolcu olacağına inandığını ifade ederek, "İlerleyen zamanlarda bir başkası futbolcu olmak istediğinde hayalinde Ruveyda olacak ve ona kendini benzetecektir. Biz buna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading