Yandex Metrica

Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında kaçıncı? Türkiye kaç takımı Avrupa'ya yollayacak? Türkiye ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada yer alıyor?

Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında kaçıncı? Türkiye kaç takımı Avrupa'ya yollayacak? Türkiye ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada yer alıyor?

Avrupa'daki temsilcilerimiz hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde play-off aşamasına yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Şimdi ise gözler UEFA Konferans Ligi'nde, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor'un performansına çevrildi. Bu üç takım da rakiplerini saf dışı bırakarak adlarını play-off turuna yazdırdı. Avrupa'da temsilcilerimizin ilerleyişi sporseverleri heyecanlandırıyor ve umutlandırıyor. Peki Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında kaçıncı? Türkiye kaç takımı Avrupa'ya yollayacak? Türkiye ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada yer alıyor? 1 galibiyet kaç ülke puanı kazandırıyor?

Spor

23.01.2024, 21:18

15 Ağustos Salı akşamı, Galatasaray takımımız UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Olimpija Ljubljana'yı deplasmanda mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Rövanş karşılaşmasında galibiyeti getiren golü ise Mauro Icardi attı. Aynı gün Avusturya ve Sırbistan temsilcileri ise mağlubiyetle sahadan ayrılarak Devler Ligi'ne veda etti. Her iki ülke de bu maçlardan puan alamadı. Bu gelişmelerin ardından UEFA, ülkeler sıralamasını güncelleyerek Türkiye'yi 10. sıraya yerleştirdi. Peki Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında kaçıncı? Türkiye kaç takımı Avrupa'ya yollayacak? Türkiye ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada yer alıyor?

Fenerbahçe'de bomba transfer! İki yıllık anlaşma sağlandı Fenerbahçe'de bomba transfer! İki yıllık anlaşma sağlandı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA KAÇINCI?

Bu sonuçla Türkiye, elde edilen son puanlarla 10. sıraya yükselerek Süper Lig şampiyonunun doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkını elde ettiği sıralamada kendine yer buldu.

Copa America'da şampiyon belli oldu Messi hüngür hüngür ağladı Copa America'da şampiyon belli oldu Messi hüngür hüngür ağladı Haberi Görüntüle

BEŞİKTAŞ KİEV İLE EŞLEŞTİ

17 Ağustos Perşembe akşamı, Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimiz sahaya çıktı.

Beşiktaş, Dolmabahçe Stadyumu'nda Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü ile karşılaştı. İlk maçı 3-1 kazanmanın avantajıyla çıktığı rövanş karşılaşmasında da rakibini 2-1 mağlup ederek adını play-off turuna yazdırdı.

Play-off turunda Beşiktaş'ı, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev bekliyor.

Chelsea, milli futbolcunun peşine düştü! Transfer etmek için temasa geçti Chelsea, milli futbolcunun peşine düştü! Transfer etmek için temasa geçti Haberi Görüntüle

Beşiktaş, Milli Takım'ın en çok konuşulan ismini transfer etmek istiyor Beşiktaş, Milli Takım'ın en çok konuşulan ismini transfer etmek istiyor Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE FARKLI KAZANDI

Önemli temsilcilerimizden Fenerbahçe, Slovenya ekibi Maribor'a konuk olmuştu. Sarı-lacivertliler ilk maçta Becao, İrfan Can ve Tadic'in attığı gollerle 3-1'lik skorla galip gelmişti. Rövanş karşılaşması ise oldukça olaylı geçti ve Fenerbahçe, rakibini 3-0 mağlup ederek üst tura yükseldi.

Bu başarısıyla Fenerbahçe, play-off turunda Hollanda temsilcisi Twente ile mücadele edecek.

Galatasaray'dan Memphis Depay bombası Galatasaray'dan Memphis Depay bombası Haberi Görüntüle

Fenerbahçe imza tarihini açıkladı: Hull City maçı öncesi transfer şöleni Fenerbahçe imza tarihini açıkladı: Hull City maçı öncesi transfer şöleni Haberi Görüntüle

ADANA TUR ATLADI

Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek'e konuk oldu. İlk maçı 5-1 kazanan Mavi Şimşekler, rövanşta rakibine 3-2 mağlup olmasına rağmen toplamda üstünlüğünü koruyarak play-off turuna adını yazdırdı.

Play-off turunda ise Adana Demirspor, Belçika ekibi Genk ile karşılaşacak ve heyecan dolu bir mücadele sergileyecek.

Fenerbahçe imza tarihini açıkladı: Hull City maçı öncesi transfer şöleni Fenerbahçe imza tarihini açıkladı: Hull City maçı öncesi transfer şöleni Haberi Görüntüle

1 GALİBİYET KAÇ ÜLKE PUANI?

Ülke puanlarının hesaplanması sırasında elemelerin ilk safhalarında, bir galibiyet takıma 0.25 puan, beraberlik ise 0.125 puan kazandırıyor.

Fenerbahçe'de sürpriz kutlama! Mourinho futbolcunun pastasını kesti Fenerbahçe'de sürpriz kutlama! Mourinho futbolcunun pastasını kesti Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA KAÇINCI SIRADA YER ALIYOR?

Türkiye ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada yer alıyor? sorusunun yanıtı belli oldu. İşte sıralama bakımından büyük bir önem taşıyan bu üç kritik maçın ardından UEFA ülke puanı sıralamasındaki güncel durum:

1- İNGİLTERE: 88,928

2- İSPANYA: 75,927

3- İTALYA: 71,569

4- ALMANYA: 69,552

5- HOLLANDA: 53,200

6- FRANSA: 52,081

7- PORTEKİZ: 47,316

8- BELÇİKA: 35,900

9- İSKOÇYA: 31,450

10- TÜRKİYE: 30,100

11- AVUSTURYA: 29,500

12- İSVİÇRE: 28,675

13- SIRBİSTAN: 27,375

14- NORVEÇ: 26,000

15- UKRAYNA: 25,300

16- İSRAİL: 25,125

17- DANİMARKA: 24,825

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading