Yandex Metrica

Türk Futbol Tarihi Sergisi açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı gerçekleştirecek! Efsane isimler davet edildi!

Türk Futbol Tarihi Sergisi açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı gerçekleştirecek! Efsane isimler davet edildi!

Son dakika haberleri... Türk futbol tarihinin unutulmayan anlarına ait görseller, haberler, forma ve birçok obje Ankara'daki sergide görücüye çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını gerçekleştirecek.

Spor

23.01.2024, 20:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek Türk Futbol Tarihi Sergisi Ankara'da açılacak.

Kulliye'deki açılışa Nihat Kahveci, Arda Turan, Rüştü Rençber gibi efsane futbolcular başta olmak üzere Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli gibi unutulmaz teknik direktörler de davetli olarak yer alacak.

Yaklaşık 1 yıldır özel olarak hazırlanan sergide Türk futbolunda unutulmayan başarılar, formalar, ve birçok obje sergide bulunacak.

2000 UEFA Kupası Finali'nde Arsenal'i yenerek şampiyon olan Galatasaray'da dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in giydiği ceket de görücüye çıkacak.

Fenerbahçe, Lugano deplasmanında: İşte Mourinho'nun muhtemel 11'i Fenerbahçe, Lugano deplasmanında: İşte Mourinho'nun muhtemel 11'i Haberi Görüntüle

TÜRK FUTBOL SERGİSİ'NDE YER ALACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki sergide; 1987-1988 sezonunda 39 golle bir sezonda en fazla gol atan futbolcu olan Tanju Çolak'ın France Football Dergisi tarafından verilen 'Altın Ayakkabı'sı, Fatih Terim'in 2000'de Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kaldırdığında giydiği takım elbise, Şenol Güneş'in 2002 Dünya üçüncülüğü madalyası, Fenerbahçe'nin efsaneleri Can Bartu ve Lefter Küçükandonyadis'in formaları, Süper Lig'de şampiyon olan takımların kupaları, Trabzonspor'un Kıbrıs Barış Kupası, Fenerbahçe'nin işgalcilerin takımlarına karşı kazandığı General Harington Kupası, Trabzon İdmanocağı ile Ankara Havagücü finalde berabere kalınca ikiye bölünen kupanın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu arşivinde bulunan bazı fotoğraflar olmak üzere EURO 2008 ve 2002 Dünya Kupası'nda birçok objenin sergileneceği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading