Yandex Metrica

Tüm ülke şokta! Milli kaleci EURO 2024'te olmayacak

Tüm ülke şokta! Milli kaleci EURO 2024'te olmayacak

Real Madrid'in yıldız kalecisi Thibaut Courtois, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Belçika Milli Takımı'nın EURO 2024 kadrosuna dahil edilmeyecek.  

Spor

01.05.2024, 18:59

Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Real Madrid'in deneyimli kalecisi Thibaut Courtois'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer almayacağını açıkladı.

Kayserispor - Samsunspor hazırlık maçı hangi kanalda ve ne zaman yayınlanacak? Kayserispor - Samsunspor hazırlık maçı hangi kanalda ve ne zaman... Haberi Görüntüle

SAKATLIKLAR KADROYA ETKİ ETTİ

Real Madrid forması giyen Courtois, bu sezon dizinden yaşadığı iki sakatlık nedeniyle Belçika Milli Takımı'nın EURO 2024 kadrosunda yer alamayacak.

Galatasaray'da 2 yıldız futbolcu kamp kadorsuna alınmadı! Galatasaray'da 2 yıldız futbolcu kamp kadorsuna alınmadı! Haberi Görüntüle

TEDESCO'DAN AÇIKLAMA

Alman basınından Kicker'e konuşan Tedesco, "Formda ve sakatlığı bulunmayan oyunculara odaklanıyoruz" diyerek Courtois'in sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmayacağını belirtti.

Ibrahimovic yeniden Milan'da! Futbolseverlerin damağında kalan seyir zevk geri mi dönüyor? Ibrahimovic yeniden Milan'da! Futbolseverlerin damağında kalan seyir zevk geri mi... Haberi Görüntüle

SEZON İÇİNDEKİ SAKATLIK SÜRECİ

Courtois, sezon başında çapraz bağı koparak uzun bir süre sahalardan uzak kaldı. İyileşme sürecinin ardından tekrar forma giymeye hazırlanırken, bir diz sakatlığı daha yaşadı ve bu sezon 48 maçı kaçırdı.

Galatasaray'da resmi açıklama an meselesi! Wendel ve Guela Doue... Galatasaray'da resmi açıklama an meselesi! Wendel ve Guela Doue... Haberi Görüntüle

COURTOIS KİMDİR?

Thibaut Courtois, Real Madrid'de kaleci olarak oynayan Belçikalı bir futbolcu. Dünya futbolunun en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor ve refleksleri, akrobatik kurtarışları ve ceza sahasında hakimiyetiyle tanınıyor. Kariyerine Genk'te başladı ve orada kendini kanıtladıktan sonra Chelsea'ye transfer oldu. Ancak Chelsea'de uzun süre oynamadan önce Atlético Madrid'e kiralandı. Atlético Madrid'de La Liga, Copa del Rey ve Avrupa Ligi gibi önemli başarılar elde etti. Sonrasında Chelsea'ye dönerek orada da başarılar yaşadı ve Real Madrid'e transfer oldu.

Belçika milli takımında da önemli bir rol oynadı. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda en iyi kaleci seçildi ve Belçika'nın turnuvada üçüncü olmasına yardımcı oldu. Ayrıca birkaç kez Ricardo Zamora Kupası'nı ve Premier Lig Altın Eldiven ödülünü kazandı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından on yılın en iyi üçüncü kalecisi seçildi.

Courtois'un kişisel hayatı da kamuoyunun ilgisini çekiyor. İspanyol model Mishel Gerzig ile nişanlanmış ve evlenmiş bir futbolcu. Ayrıca birkaç dil biliyor ve sosyal medyada popüler bir fenomen olan "Thibauting" ile de tanınıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading