Yandex Metrica

Trabzonspor'un Türkiye Kupası'ndaki garanti planı ortaya çıktı

Trabzonspor'un Türkiye Kupası'ndaki garanti planı ortaya çıktı

Süper Lig'de rakiplerin gerisinde kalan Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselmeyi başardı. Bu sezon müzesine kupa getirmek isreyen bordo mavililer Beşiktaş karşısında mutlak şampiyonluk için çıkmayı hedefliyor. Buna göre Trabzonspor'un en büyük güvencesi golcü Paul Onuachu oldu. İşte detaylar...

Spor

20.05.2024, 23:09

Sezon başında kiralık olarak İngiltere'nin Southampton ekibinden transfer olan ve ilk 5. haftadaki Beşiktaş maçında forma şansı bulan santrfor, Afrika Uluslar Kupası ve sakatlığı nedeniyle 21 lig karşılaşmasında görev alabildi.

Sakatlıkları nedeniyle çok fazla maçta görev alamamasına rağmen takımın en golcü oyuncusu olan Paul Onuachu, ligde 530 dakika süre aldı ve 15 kere fileleri havalandırdı.

En son Başaklehir filelerini havalandıran skorer isim, Andreas Cornelius'u yakalarken, 2019-2020 sezonunda gol kralı (24) olan Sörloth'dan sonra bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olmayı başardı.

Karadeniz ekibine, 11 karşılaşmada 9 galibyet, 1 beraberlık ve mağlubiyet yaşayan Nijeryalı futbolcu, gol attığı maçlarda 28 puanı takımının hanesine yazdırdı.

Avrupa ligleri kazan kaldırdı: FIFA'yı Avrupa Komisyonu'na şikayet edecekler Avrupa ligleri kazan kaldırdı: FIFA'yı Avrupa Komisyonu'na şikayet edecekler Haberi Görüntüle

KİLİT İSİM ONUACHU!

Onuachu, ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı sahasında 3-0 yenen bordo-mavili takımda ilk golünü kaydetmişti. Buna göre 28 Mayıs Perşmebe günü Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Türkiye Kupası final maçında Trabzonspor'un en önemli yıldızı Onuachu olacak. Kupada 3 maçta 1 gol atan yıldız, Beşiktaş karşısında kilit isimlerden biri olması bekleniyor. 

Nijeryalı oyuncu, siyah-beyazlı takım ile ikinci yarıdaki karşılaşmada Afrika Uluslar Kupası nedeniyle forma giyememişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading