Yandex Metrica

TFF Başkanlık seçim tarihi açıklandı! TFF seçim tarihi değişecek mi? Dursun Özbek cevapladı!

TFF Başkanlık seçim tarihi açıklandı! TFF seçim tarihi değişecek mi? Dursun Özbek cevapladı!

Kulüpler Birliği adına Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç'tan oluşan heyet, TFF ile seçim tarihi hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından seçim tarihi hakkında açıklamalarda bulunan Özbek,  ''18 Temmuz'daki seçim tarihini federasyon değiştirmek istemediğini söyledi." dedi.  Peki, TFF Başkanlık seçimi ne zaman? Şimdi ne olacak?

Spor

01.05.2024, 10:56

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz haftalarda 18 Temmuz 2024 tarihinde Seçimli Genel Kongre kararı almıştı. Kararın üzerine bazı Süper Lig ekipleri, erken seçim olması için imza toplamaya başladı. Bunun üzerine Kulüpler Birliği, TFF ile son kez görüşmek için diyaloğ heyeti kurdu.

Kulüpler Birliği adına G.Saray'ın Başkanı Dursun Özbek, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç heyette yer aldı. 

Bugün saat 16.00'da gerçekleşen toplantının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF'nin seçim tarihini değiştirmek istemediğini dile getirdi.

DURSUN.png

Milli sporcu geçirdiği sakatlık sonrası hayatının kararını verdi! Olimpiyata katılmak için parmağını kestirdi! Milli sporcu geçirdiği sakatlık sonrası hayatının kararını verdi! Olimpiyata katılmak... Haberi Görüntüle

TARİHİ DEĞİŞTİRMEK İSTEMEDİLER

Özbek açıklamasında, "Bugün heyet olarak toplantıya geldik. Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriyle bu toplantı amaçsız hale geldi. 'Uzlaşma konusunda aynı şekilde düşünüyorduk ama siz bir bildiri yayınlıyorsunuz.' dendi. 18 Temmuz'daki seçim tarihini federasyon değiştirmek istemediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor, Avrupa maçı kadrosunu açıkladı! Ruzomberok maçında sahada olacak futbolcular Trabzonspor, Avrupa maçı kadrosunu açıkladı! Ruzomberok maçında sahada olacak futbolcular Haberi Görüntüle

SADECE 3 KULÜP ONAY VERDİ

Dursun Özbek, Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriye sadece 3 kulübün onay verdiği belirterek, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak erken seçim yapılmasını ve federasyonun değimesini istemiştik. İmza toplama süreci oldu ve bunu deklare ettik.

Bu deklarsyondan sonra federasyon bunu dikkate aldı ve 18 Temmuz'da erken seçim yapılacağını ilan etti. İmza toplama işi amacına ulaştı. Kulüpler Birliği'nde yapılan toplantıda imzayla bu işi çözmektense istişareyle görüşerek çözebilirsek çok daha şık olur Türk futbolu açısından.

ÖZBEK.png

Fatih Terim'in Bodrum'dan olay paylaşımı Fatih Terim'in Bodrum'dan olay paylaşımı Haberi Görüntüle

''OK YAYDAN ÇIKMIŞTI''

Son toplantıda bana 'Bir heyet kuralım ve sen de bu heyete başkanlık et.' dendi. Federasyon bugüne randevu verdi. Cuma günü saat 10 gibi Kulüpler Birliği Vakfı sadece 3 kulübün onayladığı bir açıklamayı diğer kulüpler onaylamadan yayına koydu. Bir görüş bildirilmedi diye aradım. Neticede ok yaydan çıkmış oldu." açıklamasında bulundu.

İspanya, Avrupa Şampiyonası'ndan kazanılabilecek maksimum parayı kazandı İspanya, Avrupa Şampiyonası'ndan kazanılabilecek maksimum parayı kazandı Haberi Görüntüle

"BİZ HAZIRLIK AMA BU BİLDİRİ OLMADI"

Özbek ayrıca şunları söyledi, "Seçim tarihini daha erkene çekmek için bir fırsat varsa bu kaçtı. Bugünkü toplantı amacına ulaşmamıştır. Yeterli imza toplansa da seçim haziran sonuna ya da temmuz başına geliyor. Büyüekşi, 'Biz hazırdık ama bu bildiri olmadı.' dedi. Bazı şeylerin müzakere edilmeden konulması zarar verdi. Kulüpler Birliği'nde herhangi bir adayla ilgili tavır yok. Birisiyle konuşulmuş ya da görüşülmüş bir şey yok." açıklamalarında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading