Yandex Metrica

Süper Lig yayın ihalesini kim kazandı? Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Süper Lig yayın ihalesini kim kazandı? Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Süper Lig yayın ihalesini kim kazandı? Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? Türkiye Futbol Federasyonu dün yaptığı duyuru istenilen seviyede tekliflerin gelmemesi nedeniyle  yayın ihalesinin iptal edildiğini açıklamıştı. Bugün ise yayın ihalesi konusunda yeni iddialar ortaya atıldı.

Spor

16.03.2024, 11:39

Süper Lig'de 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 sezonunun maçlarını yayınlayacak olan yayıncı kuruluşun belirlenmesi için yapılan ihale iptal edilmişti. TFF'den gelen açıklamada tekliflerin yetersiz olduğu ve taraflardan yeni teklif beklendiği belirtilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu "Tüm ilgililere 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verilmiştir" denilerek ihaleye katılan yayıncı firmalara tekliflerini yükseltmeleri için süre verdi. Taraftarlar ise heyecanla Süper Lig yayın ihalesini kim kazandı? Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? sorularına yanıt aramaya başladı.

Fenerbahçeli yıldız Dusan Tadic'ten emeklilik kararı! Fenerbahçeli yıldız Dusan Tadic'ten emeklilik kararı! Haberi Görüntüle

SÜPER LİG YAYIN İHALESİNİ KİM KAZANDI?

Süper Lig yayın ihalesini kazanan yayıncı kuruluş henüz açıklanmadı. Firmalar tekliflerini TFF'ye iletiyor. TFF ilerleyen günlerde yayın ihalesini alan kuruluşu açıklayacak. Ancak sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yeni iddialar gündeme geldi. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu sosyal medya paylaşımında " beIN Sports, ihale başında TFF ve Kulüpler Birliği’nin hedeflediği rakam olan 150 milyon euro barajını son teklifiyle aştı. Süper Lig’in yeni yayıncısı beIN Sports olmak üzere! İş resmi imzaya kaldı." dedi. Ancak ihalenin kazananı resmi olarak duyurulmadı.

Hatayspor'da transfer bombası! Milli futboluyla anlaştı Hatayspor'da transfer bombası! Milli futboluyla anlaştı Haberi Görüntüle

SÜPER LİG MAÇLARI HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

2024-2025 Süper Lig sezonundan itibaren 3 sezon boyunca yeni yayıncının belli olması için yapılan ihale süreci devam ediyor. Süper Lig maçlarının hangi kanalda yayınlanacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Ancak sosyal medya ve internette bazı haber sitelerinde yer alan iddialara göre; Saran Holding ve beIN Sports arasında geçen yayın ihalesi yarışında sona gelindiği, beIN Sports'un istenilen rakamın üzerine çıkarak TFF ile anlaşmaya vardığı belirtildi. 

Ve açıklama geldi! Barış Alper Yılmaz, Liverpool'a... Ve açıklama geldi! Barış Alper Yılmaz, Liverpool'a... Haberi Görüntüle

TFF İHALEYİ İPTAL ETMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve 1. Lig naklen yayın ihalesinin iptal edildiğini açıklamıştı. İptal nedeni olarak yapılan açıklamada şunlar belirtildi; "İhale için verilen teklif bedellerinin yetersiz bulunması dolayısıyla Yayın İhale Komisyonu'nca ihalenin iptali yönünde tavsiye kararı alınmıştır. Yayın İhale Komisyonu'nun gelen teklifleri yetersiz bulduğu gerekçesiyle aldığı ihalenin iptaline yönelik tavsiye kararı, TFF Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve bu doğrultuda Yayın İhalesi iptal edilmiştir. TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği Yayın İhale Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda belirlenen yayın ihalesi muhammen bedeli ve diğer kriterlerin sağlanması şartıyla, Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin olarak tüm ilgililere 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verilmiştir."

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading