Yandex Metrica

Spor yazarları Avusturya - Türkiye maçındaki ağır yenilgiyi yazdı: Acemiler mangası

Spor yazarları Avusturya - Türkiye maçındaki ağır yenilgiyi yazdı: Acemiler mangası

Türkiye'nin EURO 2024 yolunda yaptığı hazırlık maçı adeta herkesi şok edecek bir skorla sona erdi. Karşılaşmayı 6-1'lik skorla kaybeden Milli Takım için spor yazarları eleştirilerde bulundular ve oluşan tabloyu yorumladılar.

Spor

28.03.2024, 09:20

Türkiye A Milli Futbol Takımı deplasmanda Avusturya Milli takımı ile EURO 2024 turnuvasına hazırlık kapsamında misafir oldu. Oynanan karşılaşmadan 6-1 gibi ağıe bir mağlubiyetle ayrılan Milli Takım eleştiri oklarının da hedefi oldu. 

Spor yazarları, Avusturya ile oynanan hazırlık maçına yönelik Milli Takım'ı ve gördükleri problemleri eleştiri yağmuruna tuttu.

İşte spor yazarlarının eleştirileri:

Arsenal'dan Ferdi Kadıoğlu kararı: O rakama bırakacak! Arsenal'dan Ferdi Kadıoğlu kararı: O rakama bırakacak! Haberi Görüntüle

UĞUR MELEKE: BAŞKA 11 OYNAMANIN ESPRİSİ NE?

"Dün Montella için bence önemli dersler vardı bu hezimetten çıkarılacak:1- Kalan iki hazırlık maçında artık sahaya Euro 2024’te kullanacağımız 11’le çıkmamız lazım. Budapeşte’de bir 11, Viyana’da bambaşka bir 11’le oynamanın esprisi nedir, ben anlamadım doğrusu. Bizim şu an oyuncu seçme değil, ilk 11 ve oyun istikrarı sağlama aşamasında olmamız gerek.

2- Milli takımda devşirme oyuncudan kaçınmak lazım. 6 ay önce bir buçuk maç sol bek oynadı diye Cenk Özkaçar ısrarı anlamsız. Dün pekalâ sağda Zeki, solda Mert’le başlayabilirdik.

3- 180 dakikada santrfor rolünde Enes, Yusuf, Kenan ve Barış’ı denedik. 2 maçta 1 gol attık, o da penaltı dan. Montella’ya soruyorum: Elimizdeki santrfor havuzu çok mu iyiydi ki Semih Kılıçsoy’a ihtiyaç duymadık? Demirspor’la başarı yakaladığı santrforsuz model Adana’da kaldı artık. Montella’nın içinden Demirspor mantalitesini söküp, Türk pasaportu taşıyan en iyi futbolcularla çıkması lazım sahaya." (HÜRRİYET)

Arda Güler ilk 11'de başlayacak mı? Ancelotti'den flaş sözler Arda Güler ilk 11'de başlayacak mı? Ancelotti'den flaş sözler Haberi Görüntüle

LEVENT TÜZEMEN: ACEMİLER MANGASI

"Milli Takım geniş değişimin sıkıntılarını fazlasıyla yaşadı. Oysa Montella, EURO 2024 yolundaki maçları kadro istikrarı sayesinde kazandı. İlk yarı oynama alışkanlığı olmayan oyunculardan kurulu kadro, acemiler mangasına benziyordu. Montella'nın ikinci yarıya değişiklik yapmadan başlaması hataydı. Uyumsuz oyuncuların yaptığı pas ve pozisyon hataları utanç verici bir skorla yenilmemize neden oldu. Hatırlatayım; Avusturya'nın hocası Rangnick, Slovakya'yı deplasmanda 2-0 yenen kadrodan 7 kişiyi sahaya sürdü. Montella ise Macaristan maçı sonrası Milli Takım'dan 9 futbolcuyu değiştirdi. Eğer Montella kadro istikrarına inanmıyorsa, Avrupa şampiyonu olan İtalya Milli Takımı'nın kadrosuna baksın ve istikrarı görsün." (SABAH)

Beşiktaş'ta bitmeyen kaos! Hayal kırıklıklarıyla dolu sezon Beşiktaş'ta bitmeyen kaos! Hayal kırıklıklarıyla dolu sezon Haberi Görüntüle

OLCAY ÇAKIR: FARKLI MAĞLUBİYET YIPRATICIDIR

"Macaristan maçındaki kadrodan Hakan ve Kenan harici herkes farklıydı. Uğurcan’la birlikte stoperlerimiz, beklerimiz ve dahi orta sahamız çıkarken hatalar yaptılar. Çok erken yenilen gole penaltıyla verdiğimiz reaksiyonu motivasyona çevirebilmeliydik ama olmadı. Gregoritsch’i durduramadık. Gelelim neler yapmalıyız kısmına. Montella, milli takımımızı elbette turnuva başlayana kadar “tam takım” haline getirecektir. Kafasındaki oyunu ve o oyunu oynayabilecek oyuncularını turnuva gününe hazır hale getirecektir. Buna en ufak bir şüphem yok. Ancak hazırlık maçı da olsa bu farklı mağlubiyet yıpratıcıdır! Turnuva turnuva demişken şunu da son not olarak yazalım. Santos ligimizde turnuva hocası diye eleştiriliyor. Montella ise turnuva görmedi. Montella oyununa bir miktar Santos oyunu mu enjekte etmeli?" (FANATİK)

Son dakika... Fenerbahçe zafer için sahaya çıkıyor: Kadıköy'de 11'ler belli oldu Son dakika... Fenerbahçe zafer için sahaya çıkıyor: Kadıköy'de 11'ler belli... Haberi Görüntüle

CEM DİZDAR: ÖĞRETİCİ MAĞLUBİYET

"Milli takım açısından bu mağlubiyet ciddi anlamda öğretici olacaktır. Neyi yapabildiği, neyi yapmaması gerektiği ve nelere daha çok çalışması konusunda hayli veri toplamış olmalı Montella. Beri yandan Arda Güler gibi bazı özel oyuncuların temel ihtiyaçlarının da maçtan daha öte verimli antrenmanlar olduğunu bir kez daha tescillenmiş oldu. Takımımız genç… Haliyle bıkıp usanmadan çok çalışmaları gerekiyor…" (FANATİK)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading