Yandex Metrica

Son dakika... UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta! Rüya takım Bayer Leverkusen'i sürklase ettiler

Son dakika... UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta! Rüya takım Bayer Leverkusen'i sürklase ettiler

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan ekip Atalanta, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımını 3-0 mağlup etti ve  tarihinin ilk Avrupa kupasını kazandı.

Spor

23.05.2024, 11:07

UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya'nın Bayer Leverkusen takımını 3-0 yenen İtalyan ekibi Atalanta, tarihinin ilk Avrupa kupasını kazandı. Karşılaşmada goller 12, 26 ve 75. dakikalarda Ademola Lookman kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi, İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Dublin Arena'da oynanan Atalanta-Bayer Leverkusen maçıyla sahibini buldu. Maçı ve kupayı rakibini 3-0 gibi net bir skorla kazanan İtalyan ekip Atalanta kazandı.

Maçtan dakikalar:

Devler transferde yarışıyor! Fenerbahçe ve Galatasaray'ın listesindeki Filip Kostic karını verdi! Devler transferde yarışıyor! Fenerbahçe ve Galatasaray'ın listesindeki Filip Kostic karını... Haberi Görüntüle

İLK YARI

Atalanta, maçın 12. dakikasında rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Sağ taraftan gelişen atakta topla buluşan maçın yıldızı Lookman durumu 1-0'a getiren golü kaydetti. Maçtaki ikinci golü yine Lookman attı. 26. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Nijeryalı futbolcu, topu köşeden ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikadan sonra farkı bire indirmek için taklarını sıklaştıran Bayer Leverkusen'in çabaları sonuç vermedi ve ilk yarı İtalyan ekibin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Kurban kesecekler dikkat! Kurbanın hangi yeri ne için kullanılır Kurban kesecekler dikkat! Kurbanın hangi yeri ne için kullanılır Haberi Görüntüle

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya hızlı başlayan Bayer Leverkusen aradığı golü bir türlü bulamadı. Alman ekibinin ataklarını kalabalık savunmayla savuşturan Atalanta, hızlı çıkışlarla Leverkusen kalesini tehdit etmeye başladı ve bunun mükafatını 75. dakikada aldı. Bu dakikada topla buluşan Lookman, farkı 3'e çıkardı ve takımının kupaya uzanmasında başrolü oynadı.

Aboubakar şov yaptı! Milli takımla coştu Aboubakar şov yaptı! Milli takımla coştu Haberi Görüntüle

BAYER LEVERKUSEN 52. MAÇTA YENİLDİ

Bu sezon inanılmaz bir performans sergileyen ve 51 maçtır yenilmeyen Bayer Leverkusen, Atalanta'ya mağlup olarak namağlup unvanını kaybetti. 

Ancelotti öve öve bitiremedi! Arda Güler mikrofonu eline aldı Madrid'i böyle coşturdu Ancelotti öve öve bitiremedi! Arda Güler mikrofonu eline aldı Madrid'i... Haberi Görüntüle

MAÇA DAİR DİĞER NOTLAR

- Atalanta ilk Avrupa kupası finalinde mutlu sona ulaştı.

- Atalanta'nın Nijeryalı futbolcusu Ademola Lookman, UEFA turnuvaları finalinde "hat-trick" yapan ilk Afrikalı futbolcu olarak tarihe geçti.

- Nijeryalı futbolcu ayrıca UEFA Avrupa Ligi tarihinde finalde üç gol atan ilk futbolcu oldu.

- Atalanta teknik direktörü Gian Piero Gasperini, kariyerinin ilk Avrupa kupasını kazanan en yaşlı teknik direktör oldu. Gasperini ayrıca Maurizio Sarri'den sonra UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ikinci İtalyan teknik adam oldu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading