Yandex Metrica
Reklam Görseli

Son dakika... Buse Naz Çakıroğlu üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu

Son dakika... Buse Naz Çakıroğlu üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu

Avrupa Boks Şampiyonası'nda mücadele eden milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Spor

07.05.2024, 21:09

Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Milli sporcu Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda 52 kiloda Rus rakibi Anastasia Kool'u yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 

2019 ve 2022'den sonra üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan Çakıroğlu'nun bir dünya , bir olimpiyat ve iki Avrupa Oyunları şampiyonluğu bulunuyor. 

UEFA'dan Süper Lig şampiyonuna jest! Fenerbahçe mi? Galatasaray mı? UEFA'dan Süper Lig şampiyonuna jest! Fenerbahçe mi? Galatasaray mı? Haberi Görüntüle

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Türk boksör Buse Naz Çakıroğlu, 26 Mayıs 1996 tarihinde Trabzon'da doğdu. 1,64 m boyundaki Çakıroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusudur.

Yükseköğrenimini Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde tamamladı.

2018 yılında Bulgaristan'da düzenlenen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya, Romanya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

2019'da Rusya'da düzenlenen AIBA Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Eli Boks Turnuvası'nda ve Minsk'te düzenlenen 2019 Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı. Aynı yıl Madrid'de gerçekleşen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda şampiyon oldu ve aynı zamanda şampiyonanın en iyi kadın boksörü seçildi. Buse Naz, 2022 ve 2024'te de Avrupa şampiyonu oldu ve bu unvanı üçüncü kez üst üste elde etmiş oldu.

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading