Yandex Metrica

SON DAKİKA | Beşiktaş-Galatasaray derbisinin VAR hakemi belli oldu

SON DAKİKA | Beşiktaş-Galatasaray derbisinin VAR hakemi belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasının tansiyonu en yüksek mücadelei olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin VAR hakeminin atamasını açıklayarak, Koray Gençerler'in görev aldığını kamuoyuna duyurdu. Ayrıca, maçta VAR Support sistemi de Süper Lig için pilot uygulama olarak ilk defa hayata geçmiş olacak.

Spor

04.03.2024, 12:34

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde VAR hakemi olarak Koray Gençerler'i görevlendirdiğini duyurdu.

Galatasaray, Lecce'yi devirdi: Okan Buruk'tan çift forvet denemesi Galatasaray, Lecce'yi devirdi: Okan Buruk'tan çift forvet denemesi Haberi Görüntüle

KORAY GENÇERLER KİMDİR?

Koray Gençerler, 30 Nisan 1978 senesinde Almanya'da doğan gurbetçi bir ailenin oğlu. Koray Gençerler, daha 2 yaşındayken ailesiyle beraber Türkiye'ye dönüş yaptı. Aslen Manisalı olan Koray Gençerler, lise eğitimimin Manisa'da tamamlamasının ardından Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nu bitirdi. 1994 yılında hakemlik kursuna kaydolan Gençerler, o günden beri hakemlik kariyerini sürdürüyor.

La Liga'yı sarsmıştı! İtalyan ekibinden Sorloth hamlesi! La Liga'yı sarsmıştı! İtalyan ekibinden Sorloth hamlesi! Haberi Görüntüle

VAR SUPPORT İLK KEZ DEVREDE

TFF, bu derbi maçında VAR Support (VAR Destekleyicisi) uygulamasına geçileceğini açıkladı. Bu sistem, müsabaka esnasında VAR hakemi yanında ikinci bir VAR hakemi olarak görev yapacak ve nihai karar VAR hakemine ait olacak.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları şöleni başlıyor! Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları şöleni başlıyor! Haberi Görüntüle

VAR DESTEKLEYİCİ SİSTEMİN DETAYLARI

TFF'nin yaptığı açıklamada, VAR Destekleyicisi sisteminin, müsabaka sırasında UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finallerinde de kullanılan bir sistem olduğu belirtildi. Bu sistemde, ikinci VAR hakemi, VAR hakemine ekran takibi ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı olacak.

Arda Güler'in Real Madrid'deki görevi belli oldu! Arda Güler'in Real Madrid'deki görevi belli oldu! Haberi Görüntüle

DERBİ MAÇLARINDA UYGULANMASI PLANLANIYOR

Beşiktaş-Galatasaray derbisi dışında, Trendyol Süper Lig'de bu sezon VAR Destekleyicisi sistemi, Trabzonspor-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Beşiktaş ve Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında da uygulanacak.

Galatasaray-Lecce maçı ne zaman, saat kaçta? Lecce maçı hangi kanalda? Galatasaray-Lecce maçı ne zaman, saat kaçta? Lecce maçı hangi kanalda? Haberi Görüntüle

MAÇIN HAKEMİ: HALİL UMUT MELER

Derbi maçını Halil Umut Meler'in yöneteceği de açıklandı. Meler, maçın kritik anlarında sahada olacak ve VAR hakemiyle koordineli bir şekilde kararlar alacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading