Yandex Metrica

Servet Yardımcı TFF Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Türk futbolunu yönetimsel krizden çıkararak uluslararası alanda rekabetçi bir konuma taşımayı hedefliyor.

Spor

24.04.2024, 12:00

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Türk futbolunun içinde bulunduğu yönetimsel krizden çıkarak uluslararası alanda daha rekabetçi bir konuma gelmesini hedefleyen Yardımcı, bu kararını AA'ya yaptığı açıklamayla duyurdu.

Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşmasına yabancı VAR hakemi Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşmasına yabancı VAR hakemi Haberi Görüntüle

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Türk futbolunun hiç olmadığı kadar derin bir kriz içinde olduğunu belirten Yardımcı, "Türk futbolunun içinde bulunduğu türbülanstan çıkması için TFF Başkanlığı'na adayım." ifadelerini kullandı. Kendi değerlendirmesinde Türkiye'nin futbol alanında hak ettiği yere ulaşamadığını dile getiren Yardımcı, 40 yıllık iş hayatı deneyimi ve ulusal/uluslararası düzeydeki yönetsel görevleriyle birikimlerini Türk futbolunun hizmetine sunacağını belirtti.

Son dakika... Adım adım şampiyonluğa: Galatasaray, Adana Demirspor engelini 3 golle aştı Son dakika... Adım adım şampiyonluğa: Galatasaray, Adana Demirspor engelini 3... Haberi Görüntüle

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Yardımcı'nın öncelikli hedefleri arasında Türk futbolunu UEFA ve FIFA'nın belirlediği uluslararası standartlara uyumlu hale getirmek, futbolun yönetimini paydaşlarla birlikte şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yapmak, Türkiye'nin futboldan döviz kaybeden bir ülke olmaktan çıkarıp katma değer yaratan bir yapıya dönüştürmek bulunuyor. Ayrıca, Türk hakemliğini uluslararası seviyeye taşımak ve alt liglerin ve Anadolu futbolunun gelişimine destek olmak da Yardımcı'nın öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Yardımcı bu hedeflerine yönelik "Türk futbolunu UEFA/FIFA'da belirlenen uluslararası kriterlere uyumlu ve uygun hale getirerek, futbol ailesi ve paydaşlarıyla birlikte katılımcı, paylaşımcı, şeffaf ve hesap verebilir şekilde yöneteceğiz. Ülke ekonomisi ve milli menfaatlerimiz gereği futbolun Türkiye’ye döviz kaybettiren değil katma değer yaratan, markalaşma ve altyapıya önem veren çağdaş bir düzene geçmesini sağlayacağız. Ülkemizin doğusuyla batısıyla her metrekaresinin futbol aşkıyla dolu olduğu bilinciyle; Anadolu futbolu ve alt liglerimizi en verimli ve destekleyici şekilde yeniden ele alıp, maddi kaynakları futbolun gelişimine odaklı biçimde adil ve doğru paylaştıracağız." ifadelerini kullandı ve şeffaf yönetimi arzuladığını vurguladı.

Fenerbahçelileri sevindiren haber! O oyuncu geri dönüyor Fenerbahçelileri sevindiren haber! O oyuncu geri dönüyor Haberi Görüntüle

TÜRK FUTBOLUNA SEVİYE VE SAYGINLIK VAADİ

Servet Yardımcı "TFF’nin belirli bir ekibin ve zümrenin değil, kulüplerimizin ve paydaşlarımızın federasyonu olduğu bilinciyle, kulüplerimizin Avrupa ve dünyadaki temsiline önem veren, destekleyen bir yaklaşım içinde olacağız. TFF çatısında uluslararası turnuvaların ev sahipliğini yapmaya namzet bir organizasyonu oluşturtarak rekabetçi ve uluslararası nitelikte bir kurumsal yapıyı tesis edeceğiz. Maalesef yıpranan Türk hakemliğini, Türk futbolunun hak ettiği standartlarda, uluslararası seviye ve saygınlığa yeniden kavuşturmak için, futbol kamuoyunu tatmin edecek şekilde reorganize edeceğiz, kurumsal tarafsız koşulların oluşumunu sağlayacağız." diyerek sözlerini noktaladı.

Fenerbahçe'nin belki de en büyük umudu o! Galatasaray maçında oynayacak mı? Fenerbahçe'nin belki de en büyük umudu o! Galatasaray maçında oynayacak... Haberi Görüntüle

PROJELER VE VİZYONLAR AÇIKLANACAK

TFF seçimlerinin projelerin ve fikirlerin yarıştığı, rekabete açık bir ortamda gerçekleştirilmesinin faydalı olacağına inanan Yardımcı, projelerini ve vizyonunu futbol kamuoyu ve basın mensuplarıyla paylaşacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamasına göre, TFF Mali Genel Kurulu seçimli genel kurul olarak 18 Temmuz'da yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading