Yandex Metrica

Şampiyonlar Ligi'nde format sonrası, kura çekimi sistemi de değişiyor

Şampiyonlar Ligi'nde format sonrası, kura çekimi sistemi de değişiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren yeni formatın devreye girmesi sebebiyle kura çekimi sisteminde de değişiklik olacağı bilgisi alındı.

Spor

14.03.2024, 02:36

UEFA, 2024-2025 sezonundan itibaren geçerli olacak Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısını 32'den 36'ya çıkarılması ve yeni sistemde geleneksel grup aşaması tamamen değişerek yerini lig formatına bırakması 'Devler Ligi'ne yeni bir heyecan katmaya başladı. İsviçre sistemi olarak bilinen yeni modelde, maçlar lig usülüne göre şekillendirilecek.

Şampiyonlar Ligi 36 takımın katılımıyla tek lig formatına dönüşürken her takım dördü iç sahada dördü ise deplasmanda  mücadele edecek. 8 farklı takımla 8 karşılaşmaya çıkılacak. Takımlar dokuzarlı dört torbaya ayrılacak ve her bir takım, her torbadan iki tane olmak üzere sekiz farklı rakiple mücadele edecek.

Yeni transfer olmuştu! Mourinho yıldz futbolcunun bileti kesti Yeni transfer olmuştu! Mourinho yıldz futbolcunun bileti kesti Haberi Görüntüle

KURA ÇEKİM SİSTEMİDE DEĞİŞECEK

Sky Sports'un haberine göre; Devler Ligi'nin yeni formatına istinaden kura çekiminde de değişiklikler yapılacak.

UEFA kura simülasyonları, yeni format için yaoulacak olan manuel kura çekiminin 3-4 saati bulabileceği ve totalde 900 top ile kura çekileceğini hesapladı.

Bu sürenin aşırı olduğunu düşünen UEFA yetkilileri, yeni formatın kura çekimi için hibrit bir yöntem uygulama yönünde görüş birliğine vardı. Buna göre kulüpler manuel olarak çekilecek ve sonrasında bilgisayar kontrolü ele alarak takımların hangi grupta maç yapacağını ve 8 rakibiniin kim olacağını belirleyecek.

Yeni kura çekimi modelinin yaklaşık 35 dakikayı bulması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading